Председник ИВВ мр Бојан Пајтић примио амбасадора Шпаније, Хозе Риера Сикијеру

Нови Сад , 20. септембар 2006.
-A A +AПредседник ИВВ мр Бојан Пајтић примио амбасадора Шпаније, Хозе Риера Сикијеру.

Нови Сад , 20. септембар 2006. .

Нови Сад, 15. септембар - Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић, примио је изванредног и опуномоћеног амбасадора Шпаније у Београду, Хозе Риера Сикијеру, на његов захтев.
У саставу делегације Амбасаде Шпаније били су и директор Националног архива Каталоније, чузепе Марија Санс и Траве и заменик генералног директора архива, Опште управне баштине владе Каталоније, Рамон Алберћ и Фугерас.
Састанку су присуствовали и заменик покрајинског секретара за културу и образовање Светлана Вујовић и заменик секретара за регионалну и међународну сарадњу Барбара Авдаловић.
Говорећи о могућностима сарадње, председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић и амбасадор Хозе Риера Сикијера, констатовали су да постоје изузетне могућности за успостављање регионалне сарадње између АП Војводине и шпанске регије Каталонија, која би се првенствено односила на сарадњу у области културе и науке, односно, сарадње Универзитета из Барселоне и Новог Сада.
Констатовано је да постоје отворене могућности за привредну сарадњу, која би се могла остварити преко привредних комора АП Војводине и Каталоније, али да би најпре требало информисати пословне људе из ове шпанске регије за могућа улагања у војвођанску привреду.
Председник Бојан Пајтић подсетио је госте да је некада постојала сарадња у области прехрамбене индустрије, а током разговора изражена је нада да ће у будућем периоду привредна сарадња поново бити успостављена.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs