''Интегрисани развој социо-економског развоја басена средњег тока Дунава''

Нови Сад , 15. септембар 2006.
-A A +A''Интегрисани развој социо-економског развоја басена средњег тока Дунава''.

Нови Сад , 15. септембар 2006. .

Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић примио је Сајмона Џонсона, менаџера пројекта "Интегрисани план социо-економског развоја заснован на рехабилитацији басена средњег тока реке Дунав и система унутрашњих пловних путева Србије"Нови Сад, 1. септембар - Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић примио је Сајмона Џонсона, менаџера пројекта "Интегрисани план социо-економског развоја заснован на рехабилитацији басена средњег тока реке Дунав и система унутрашњих пловних путева Србије". Пројекат финансира Европска унија преко Европске агенције за реконструкцију и развој, а главни координатор је Министарство за економске односе са иностранством Владе Србије.
Према речима Сајмона Џонсона, основни циљ пројекта је да се идентификују приоритети у области инвестиција и стварања нових могућности запошљавања у региону Дунава, у Србији. Будући да је Војводина значајно подручје, обухваћено овим пројектом, Сајмон Џонсон је упознао покрајинског секретара Синишу Лазића са досадашњим активностима на реализацији пројекта и са проблемима који су идентификовани, као и са могућностима да се Војводина преко ресорног покрајинског секретаријата укључи у његову реализацију.

Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић је нагласио да, у оквиру 14 приоритетних програма привредног развоја Војводине, посебан значај има развој наутичког туризма. Он је додао да ће Покрајински секретаријат за привреду, до краја септембра, завршити Студију мрежа марина Дунава у АП Војводини, стратешки документ који обухвата 56 микролокација на Дунаву. Такође, Лазић је упознао Џонсона и са пројектом "Подршка водоснабдевању", који је реализовао Покрајински секретаријат за привреду.
На састанку је договорено да се Покрајински секретаријат за привреду активно укључи у рад експертских група, које раде на реализацији пројекта "Интегрисани план социо-економског развоја заснован на рехабилитацији басена средњег тока реке Дунав и система унутрашњих пловних путева Србије". Договорена је и непосреднија сарадња са републичким Министарством за економске односе са иностранством.
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs