За наводњавање у Војводини још 18 милиона динара

Марадик , 15. август 2013.
-A A +AЗа наводњавање у Војводини још 18 милиона динара.

Марадик , 15. август 2013. .

Потпредседник Владе Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Горан Јешић потписао је данас у Марадику 50 нових уговора за наводњавање у Војводини, укупне вредности 18 милиона динара.

"Од почетка 2013. године до данас поделили смо 102 милиона динара на 240 корисника, чиме је обезбеђено наводњавање нових 3 хиљаде хектара ораница и воћних засада у Војводини", истакао је Горан Јешић и додао да војвођански пољопривредници до краја године на располагању имају још 73 милиона динара за набавку система за наводњавање.

Уговори су потписани у Марадику, на језеру Шелевренац, једном од 16 језера у Покрајини која су оспособљена за наводњавање у воћарству, повртарству и за интензивно наводњавање.

"Улагањем у капиталне инвестиције, односно заштитне мреже, системе за наводњавање, механизацију, пластеничку и сточарску производњу, можемо бити конкурентни са произвођачима у околним земљама", навео је Јешић истакавши да субвенција по хектару јесте важна, али не и од пресудне важности за то да ли ћемо бити конкурентни са својим производима.

Јешић је додао да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и наредних година наставити да подржава пољопривреднике у Војводине преко конкурсних линија које су ове године покренуте. Као и до сада, Секретаријат ће обезбеђивати 60 одсто бесповратних средстава, а преко Покрајинског фонда за развој пољопривреде и новооснованог Развојног фонда Војводине, чија средства су највећим делом усмерена ка пољопривреди, корисницима ће бити омогућено да на лакши и јефтинији начин обезбеде своје учешће од 40 одсто.

Јешић је позвао представнике општина у Војводини да се много више активирају и да буду ажурнији у обавештавању пољопривредника о конкурсима које расписује Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, те да пољопривредницима, када је то потебно, помогну приликом попуњавања конкурсне документације.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs