Мирослав Васин и Модест Дулић потписали уговор о Мушком штранду на Палићу

Суботица , 12. август 2013.
-A A +AМирослав Васин и Модест Дулић потписали уговор о Мушком штранду на Палићу.

Суботица , 12. август 2013. .

У просторијама ,,Парк Палић" д.о.о. на Палићу, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин потписао је уговор о додели бесповратних средстава са градоначелником Града Суботице, Модестом Дулићем. Бесповратних 5 милиона динара додељени су Суботици за уређење Мушког штранда, тачније за санацију мола на језеру Палић, на основу Конкурса за уређење туристичких тематских целина који је расписао Покрајински секретаријат за привреду, у јуну месецу. За реализацију Конкурса, Секретаријат је издвојио 30 милиона динара. Потписивању уговора присуствовао је директор ,,Парка Палић", Горан Габрић.

,,Пројекат за обнову купалишта на Палићу, нашем Секретаријату пружа прилику да уложи у ову изузетно популарну туристичку дестинацију и учини Палић још већим поносом Војводине", рекао је Мирослав Васин. „Од Града Суботице смо добили заиста квалитетан пројекат и јасну презентацију, планове и визију купалишта након санације. Овим конкурсом желимо да подстакнемо унапређење и развој значајних војвођанских туристичких дестинација. Уз додељена средства, желимо да после реализације пројеката, остане видљив траг. За конкурс је предвиђено 30 милиона динара од којих смо до сада доделили 19,5 милиона и то: 5 милиона Општини Бела Црква, за обнову централног градског парка; милион динара Општини Сремски Карловци, за израду идејног решења за уређење градског језгра; 6 милиона Општини Ириг, за отварање винске улице; и 2,5 милиона Општини Вршац, за изградњу винског сокачета".

Градоначелник Дулић је похвалио плодоносну сарадњу Суботице са Владом АП Војводине и Покрајинским секретаријатом за привреду. Подсећајући на довршене пројекте, градоначелник Дулић је рекао: ,,До сада је санирана велика тераса, за две недеље отварамо реконструисани Женски штранд, а санацијом мола на Мушком штранду заокружићемо радове на Палићу". Дулић је најавио изградњу аква парка који ће бити смештен на Палићу, између хотела ,,Президент" и Мушког штранда.

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, на основу конкурса додељује бесповратна средства локалним самоуправама у АП Војводини за суфинансирање планирања и уређења тематских целина: улица, тргова, штрандова и других туристичких целина, који би у низу садржали већи број туристичких објеката, винских подрума, занатских радњи, националних ресторана, завичајних домова, етно кућа и сувенирница. Локалне заједнице су подстакнуте да своју туристичку понуду групишу у тематске целине, да се унапреди предузетништво, отворе нова радна места, очува традиција старих заната, негује и развија винска култура и јача гастрономска понуда. Основни мотив за доделу средстава је подизање целокупног туристичког капацитета покрајине и већи прилив туриста у Војводину.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs