Славиша Грујић разговарао са саветником за медије Европске комисије у Србији Александром Ђорђевићем

Нови Сад , 22. август 2013.
-A A +AСлавиша Грујић разговарао са саветником за медије Европске комисије у Србији Александром Ђорђевићем.

Нови Сад , 22. август 2013. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић разговарао је данас, у Влади Војводине, са саветником за медије Европске комисије у Србији Александром Ђорђевићем. Повод за разговор су актуелне теме у вези са радом јавног сервиса Србије и Војводине, те опстанак локалних медија.
Саговорници су се сложили да јавни сервиси морају да опстану, иако је тренутна ситуација веома тешка, због недостатака новца за плате и за свакодневни рад. Прелазак на буџетско финансирање током наредне две године није трајно решење и зато се кроз законске регулативе мора дефинисати њихов даљи опстанак. Потребно је пронаћи и решење и за рад локалних медија у свих 45 општина у Војводини.
Потпредседник Славиша Грујић, напоменуо је да Радио-телевизија Војводине поред недостатка средстава, где Влада Војводине по закону не може да помогне, изузев кроз пројектно финансирање за ахивирања ТВ грађе и предстојећу дигитализацију, има још неколико проблема. Основни проблем је зграда, јер покрајински јавни сервис од 1999. године нема свој радни простор. Такође, у граничном појасу у Банату нема предајнике, а још један у низу проблеме је и застарела техника. Узевши у обзир чињеницу да овај јавни сервис емитује програм на десет језика, те да је по тој специфичности јединствен у овом делу Балкана, онда је недопустиво да се проблеми покрајинског јавног сервиса игноришу.

Александар Ђорђевић је рекао да је Европска комисија у Србији спремна да помогне Радио-телевизији Војводине, да припреми пројекте са којима ће конкурисати за средства из европских фондова, пре свега за техничко-технолошко опремање и за куповину репортажног возила.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs