Отворен 53. Велики фестивал фолклора Румуна

Нови Сад/Локве , 22. август 2013.
-A A +AОтворен 53. Велики фестивал фолклора Румуна.

Нови Сад/Локве , 22. август 2013. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић поздравио је учеснике и госте 53. Великог фестивала фолклора Румуна из Војводине и Србије, који је синоћ отворен у Локвама, у општини Алибунар.
У присуству отправника послова Амбасаде Румуније у Републици Србији Сорина Молдована, председника Националног савета румунске националне мањине Даниела Петровића, који је званично отворио фестивал, представника Канцеларије за људска и мањинска права, Министарства правде Републике Србије и председника Општине Алибунар, потпредседник Грујић је рекао:

"У име Владе АП Војводине и Покрајиског секретаријата за културу и јавно информисање желим да вас поздравим и пожелим да током фестивала уживате у традиционалној румунској музици и плесу." Грујић је додао да фестивал у Локвама, 53. пут отвара врата раздраганој песми и игри, која осликава неговање румунске културе и уметности. То је, према Грујићевим речима, потврда разноликости наше покрајине, где на релативно малом простору живе припадници 26 нација. "Управо то нас чини посебнима и даје нам за право да будемо поносни на богатство које имамо", навео је Грујић.

Председник Националног савета румунске националне заједнице Данел Петровић поздравио је учеснике и госте уз жељу да фестивал траје још много година. Петровић је навео да је, без обзира на тешку материјалну ситуацију, програм манифестације из године у годину све богатији, а број учесника све већи.

Током три фестивалска дана, у оквиру Великог фестивала фолклора Румуна, представиће се више од 1.400 мајстора фолклора из Војводине, Србије и Румуније. Медијски спонзор манифестације је Радио-телевизија Војводине, која као покрајински јавни сервис преноси све манифестације националних заједница у Војводини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs