Мирослав Васин потписао уговоре са војвођанским кластер организацијама

Нови Сад , 30. август 2013.
-A A +AМирослав Васин потписао уговоре са војвођанским кластер организацијама .

Нови Сад , 30. август 2013. .

У Пословном инкубатору Нови Сад, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин потписао је уговор о додели бесповратних средстава по конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду са директором Војвођанског ИКТ кластера Миланом Шолајом. Уговори су потписани и са другим кластер организацијама - добитницима средстава по овом конкурсу. За суфинансирање до половине трошкова пројеката кластер организација, Покрајински секретаријат је издвојио шест милиона динара.

На овај начин, Покрајински секретаријат за привреду подстиче активности и програме на успостављању и јачању кластер организација и пружа подршку развоју информационих система за комуникацију између чланова кластера, као и успостављање заједничких сервиса који ће унапредити њихову конкурентност. Пружа се подршка организовању "B2Б" састанака и осталих конференција и радионица едукативног, информативног и промотивног карактера, које доприносе јачање капацитата кластера. Подстиче се учешће кластера у пројектима који се финансирају из ЕУ фондова, као и кластерско умрежавање малих и средњих предузећа.

Истакавши значај удруживања у кластере, Мирослав Васин је рекао: "Овим конкурсом смо подржали 17 кластер организација са укупно шест милиона динара. Узимајући у обзир да је удруживање један од наших стратешких циљева, следеће године ћемо настојати да на овом пољу учествујемо још активније како би се представљали на великим тржиштима, попут тржишта ЕУ и тржишта Русије, Белорусије и Казахстана. Удруживање малих и средњих предузећа представља будућност наше земље".

Поред Војвођанског ИКТ кластера, средства су додељена и фонду Туристички кластер микрорегије Суботица-Палић, Био-научном кластеру из Суботице, Удружењу кластер Војпласт из Хајдукова, Кластеру уметничких заната, Удружењу произвођача прехрамрених производа Србије POLUX, Кластеру транспорта и логистике Војводине и Кластеру креативних идустрија Војводине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs