Покрајински секретаријат за привреду расписао конкурсе за предузетништво и сајмове

Нови Сад , 29. август 2013.
-A A +AПокрајински секретаријат за привреду расписао конкурсе за предузетништво и сајмове.

Нови Сад , 29. август 2013. .

Нови Сад, 29. август 2013. - Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова расписао је данас два нова конкурса. Реч је о конкурс за доделу средстава малим и средњим привредним субјектима за унапређење привреде у АП Војводини за који је издвојено 17.549.900,00 динара и конкурс за доделу подстицајних средстава за рефундацију трошкова учешћа на сајмовима у Европи и међународним сајмовима у Републици Србији за који су планирана средства у укупном износу од 5.000.000,00 динара.

За јавни конкурс за доделу средстава малим и средњим привредним субјектима од интереса за унапређење привреде у АП Војводини издвојена су бесповратна средства у виду текућих субвенција приватним предузећима од 7.000.000,00 динара и капиталних субвенција приватним предузећима у износу од 10.549.900,00 динара. Средства су намењена за субвенционисање набавке опреме и репроматеријала, а у циљу обнове, покретања и унапређења производње и смањења утицаја економске кризе на постојеће послове. Право пријављивања имају мали и средњи привредни субјекти из сектора производних делатности. Рок за подношење пријаве је 5. септембар 2013. године.
Данас је такође објављен и конкурс за доделу подстицајних средстава за рефундацију трошкова учешћа привредних субјеката на сајмовима у Европи и међународним сајмовима у Републици Србији, а који ће се одржавати од септембра до децембра текуће године. У циљу унапређења конкурентности војвођанске привреде на европском и домаћем тржишту, као и подршке организацијама од интереса за привредни развој АП Војводине, средства по овом конкурсу додељују се за текуће субвенције приватним предузећима са укупним износом од 5.000.000,00 динара. Право учешћа на конкурсу имају мали и средњи привредни субјекти и предузетници, који се баве производном и туристичком делатношћу, извозници или потенцијални извозници. По овом конкурсу рефундираће се до 50 одсто трошкова излагача. Рок за подношење пријаве је 9. септембар 2013. године.

Све релевантне информације у вези са наведеним конкурсима могу се добити у Покрајинском секретаријату, а на основу инструкција датих у текстовима конкурса.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs