Изградња Винске улице у Иригу: Васин и Петровић потписали уговор о додели средстава

Нови Сад / Ириг , 28. август 2013.
-A A +AИзградња Винске улице у Иригу: Васин и Петровић потписали уговор о додели средстава.

Нови Сад / Ириг , 28. август 2013. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова, Мирослав Васин је данас у просторијама Општине Ириг потписао уговор са председником Општине Владимиром Петровићем поводом суфинансирања пројекта изградње Винске улице у Иригу.

Општина Ириг ће захваљујући покрајинским средствима у износу од 6 милиона динара, реализовати пројекат изградње Винске улице, односно пројекат под називом ,,Рибарски трг у Винској Улици - туристичка лука на јужним падинама Фрушке горе".

Покрајински секретар Мирослав Васин је истакао да су ова средства путем конкурса била намењена за подстицање развоја туристичких дестинација у Војводини и додао:

,,Надамо се да ће резултати и реализовани пројекти, који буду проистекли из овог конкурса оставити значајан траг. На овај начин би се на виши ниво подигла туристичка понуда у локалним самоуправама. Стигло нам је до сада пет квалитетних пројеката, а један од оваквих примера је и недавно потписан уговор у Суботици, којим се суфинансира реконструкција Мушког штранда. Сам Рибарски трг у општини Ириг је туристичка знаменитост, а када се истој придодају и нови вински подруми, Ириг ће представљати целисходну туристичку понуду, једну од најквалитетнијих у Војводини и Србији".

Председник општине Ириг, Владимир Петровић је рекао да је велика ствар када се удруже средства Владе АП Војводине и локалне самоуправе, те подсетио:

,,Из сопствених средстава смо издвојили 24 милиона динара како бисмо проширили улагање и на остатак Општине. Планира се уређење центра и градског парка. Поред Мачковог подрума и Винарије Ковачевић, Винску улицу ће до краја 2013. године красити још неколико винских подрума, те употпунити ову тематску целину по којој је Ириг надалеко познат".

Средства су додељена општини Ириг на основу конкурса, који је расписао Секретаријат за привреду у јуну месецу. Реч је о конкурсу предвиђеном за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама са територије АП Војводине, а којим се суфинансирају пројекти планског уређења туристичких тематских целина у вредности 30 милиона динара. Покрајински секретаријат овим путем суфинансира пројекте, који подразумевају планирање и уређење улица, тргова, штрандова и других туристичких целина. Реч је о пројектима чији концепт је осмишљен и нуди туристички осмишљену целину у оквиру које је повезан већи број туристичких објеката, винских подрума, односно произвођача вина, ракије, занатских радњи, националних ресторана, завичајних домова, етно кућа, сувенирница и сличних садржаја из туристичке понуде.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs