Дан Војводине на Помурском сајму у Горњој Радгони

Горња Радгона/Нови Сад , 27. август 2013.
-A A +AДан Војводине на Помурском сајму у Горњој Радгони.

Горња Радгона/Нови Сад , 27. август 2013. .

На Помурском сајму у Горњој Радгони одржан је Дан Војводине. Том приликом, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, на штанду Војводине, одржао је конференцију за штампу, којој су присуствовали и помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Слободан Теофанов и председник Привредне коморе Војводине Ратко Филиповић. Учешће је узео и Јанез Ерјавец, директор Помурског сајма. Мирослав Васин је истакао неопходност успостављања чврстих привредних односа двеју земаља рекавши да је јачање привреде и пољопривреде један од главних циљева покрајине.

У оквиру Дана Војводине, покрајински секретар Мирослав Васин учествовао је на многим билатералним сусретима са званичницима Републике Словеније, од којих се посебно истичу састанак са председником Пољопривредне коморе Словеније, Цветком Зупанчичем, и председником задружног савеза Словеније, Петером Вриском. Они су разговарали о интензивирању привредне и пољопривредне сарадње са посебним акцентом на коришћење средстава из фондова ЕУ.

У знак поштовања и захвалности за вишегодисње учешће на Пољопривредном сајму АГРА у Горњој Радгони, покрајинском секретару Мирославу Васину је указана и посебна част да на државном касачком првенству у Љутомеру, а под покровитељством Помурског сајма, победнику трке додели пехар.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs