Горан Јешић учествује у програму Министарства пољопривреде САД

Нови Сад , 27. август 2013.
-A A +AГоран Јешић учествује у програму Министарства пољопривреде САД.

Нови Сад , 27. август 2013. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Горан Јешић и подсекретарка Јелена Чубрило-Вранац стипендисти су Кохран програма Министарства за пољопривреду САД на Државном универзитету Колорада и тим поводом у септембру ће боравити у САД. Приликом посете Вашингтону имаће прилику да се упознају са политиком развоја пољопривреде Америке и да учуствују у едукацији кроз размену искустава и стручна предавања светски признатих стручњака.

Боравак у Сједињеним Америчким Државама обухватиће учешће у теренским посетама и предавања на Државном универзитету Колорада (ЦСУ), при чему ће предавачи долазити у посете и разговарати са стипендистима у оквиру Кохран програма на тему америчке пољопривредне политике, америчке трговинске политике, извозних стратегија, нетрговинских сметњи, података, показатеља и информационих услуга, организације пољопривредних газдинстава и осталих питања у вези са политиком и трговином. Теренске посете и обиласци пољопривредних газдинстава оснажиће улогу различитих организација у програмима пољопривредне политике. Учесници ће имати прилику да виде и искусе из прве руке, кроз теренске обиласке и неформалне разговоре, на који начин амерички пољопривредни произвођачи доносе независне одлуке о пласману својих производа и улози пољопривредне политике приликом доношења ових одлука, као и да разговарају о проблемима са којим се сусрећу у свом раду у погледу стања у домаћим агенцијама и институцијама. Учесници ће добити материјале, књиге и радне материјале у вези са питањима пољопривредне политике као допуну предавањима и у информативне сврхе.

Током двонедељног програма биће одржана серија кратких предавања о образовним аспектима комуницирања и коришћењу софтвера за презентације. Учесници ће научити да израде свеобухватну презентацију о свом искуству у оквиру Кохран програма. Сврха ових презентација је да омогуће учесницима да по повратку имају припремљен програм о пољопривредној политици који ће представити колегама у својим матичним организацијама. Сесије посвећене комуницирању омогућавају представљање и увод у актуелне информационе технологије погодне за комуницирање са колегама стручњацима у области пољопривредне политике, администраторима и клијентима.

Очекује се да ће део програма чинити и посете седиштима организације УСДА/НАСС у држави Колорадо, као и разговори са стручњацима из америчког Министарства пољопривреде.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs