Мирослав Васин отворио “Тамбурашки сабор” у Дероњама

Дероње , 31. август 2013.
-A A +AМирослав Васин отворио “Тамбурашки сабор” у Дероњама.

Дероње , 31. август 2013. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин отворио је вечерас у Дероњама “Тамбурашки сабор 2013”. На традиционалној тамбурашкој манифестацији, током два такмичарска дана, представиће се 11 домаћих тамбурашких оркестара.

“Овај фестивал, из више разлога, полако прераста у једану од најзначајнијих манифестација у Војводини”, рекао је, у име покровитеља манифестације, покрајински секретар Мирослав Васин. “Тамбура је симбол Војводине и војвођанских вредности и није случајно што се ова манифестација организује баш у Дероњама, јер је познато да из овог места потичу најбољи тамбураши. Постоје делови Србије где се емоције исказују кроз трубу, у неким деловима то је фрула, а ми, у овом делу Србије, своје емоције најбоље исказујемо кроз тамбуру“, рекао је Мирослав Васин и додао да су приче око тога где фестивал треба да се одржи, да ли у Новом Саду или у Дероњама, довелe до тога да смо добили најбоље могуће решење - да имамо два фестивала, који се прожимају и представљају заједнички садржај и вредност.

Учесници овогодишњег тамбирашког такмичења су оркестри из Дероња, Зрењанина, Сонте, Кикинде, Новог Сада, Меленаца, Шашнаца и Пријепоља. Победници сабора директно ће се пласирати за Седми светски Тамбурица фест, који ће бити одржан следеће године на Петроварадинској тврђави.

Циљ ове манифестације је афирмисање тамбурашке музике и тамбурице као инструмента.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs