Потписани уговори за изградњу саобраћајне сигнализације и унапређење туризма у Вршцу и Белој Цркви

Вршац , 03. септембар 2013.
-A A +AПотписани уговори за изградњу саобраћајне сигнализације и унапређење туризма у Вршцу и Белој Цркви.

Вршац , 03. септембар 2013. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин потписао је уговоре са представницима општина Вршац и Бела Црква, које су добиле средства на конкурсима Покрајинског секретријата за привреду, запошљавање и равноправност полова за суфинансирање изградње саобраћајне сигнализације у близини школа и предшколских установа и за суфинансирање пројеката планског уређења туристичких тематских целина. Општина Вршац, добијеним средствима уредиће „Вински сокак“, а општина Бела Црква парк у месном језгру. Обе општине су уложиле знатне напоре да унапреде и саобраћајну сигнализацију.

Мирослав Васин је истакао да Влада Војводине и Покрајински секретаријат за привреду, преко конкурса намењених локалним самоуправама, улажу значајна средства у унапређење и развој војвођанских градова и општина. ,,Вршац и Бела Црква су примери како се војвођанска места могу препородити улагањем и великим трудом. Преко конкурса које је Секретаријат за привреду расписао настојимо да оставимо видљив траг и трајну добробит за општине и туристичке знаменитости Војводине, којих је све више. Окренули смо се мањим пројектима, а у области туризма издвојило се њих пет: у Вршцу је то реконструкција старог језгра и изградња винског сокачета, у Сремским Карловцима такође улажемо у реконструкцију центра места, а три пројекта, по обиму мања од наведених која подржавамо су Мушки штранд на Палићу, винска улица и обнова Рибарског трга у Иригу и реконструкција градског парка у Белој Цркви. У области саобраћаја подржавамо изградњу саобраћајне сигнализације и постављање техничких средстава за успостављање саобраћаја, као и пројекте измештања аутобуских стајалишта“, рекао је Васин изразивши уверење да ће Влада АПВ и Секретаријат за привреду наставити да подржавају квалитетне пројекте општина и градова у Покрајини.

Општини Вршац су на основу конкурса из области саобраћаја, додељена средства у износу од 1,8 милиона динара која су намењена за суфинансирање пројекта под називом: ,,Постављање светлосне сигнализације на пешачком прелазу код предшколске установе Буба Мара“. За израду урбанистичко-техничке документације и пројектне документације за уређење блока ,,Стари Вршац“ и тематске целине ,,Вински сокак“ Вршцу је додељен износ од 2,5 милиона динара. Такође, Секретаријат је доделио и подстицајна средства Банатском туристичком кластеру за развој туризма, у износу 230.000 динара.

Општина Бела Црква је у области саобраћаја за светлосну сигнализацију подржана средствима у износу од 1.561.696 динара. Овим пројектом се поставља саобраћајна опрема испред две основне школе. Поред тога, у области туризма, 5 милиона динара ће ова општина усмерити ка уређењу градског парка.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs