Славиша Грујић посетио Истарску жупанију

Нови Сад / Пула , 05. септембар 2013.
-A A +AСлавиша Грујић посетио Истарску жупанију.

Нови Сад / Пула , 05. септембар 2013. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић, који борави у радној посети Истарској жупанији, сусрео се у Пули са представницима ове жупаније: истарским жупаном Валтером Флегом, секретаром за културу Владимиром Торбицом и секретаром за међународну сарадњу и европске интеграције Оријаном Оточанином. Тема разговора била је наставак добре сарадње, коју покрајина Војводина и Истарска жупанија годинама остварују у области културе, али и шире.

Саговорници су се сложили да су односи Војводине и Истре увек били добри, те да ће се, складу са могућностима обе регије, ова сарадња наставити. Током сусрета је прецизиран и наставак пројекта „Дани Војводине у Истри“, који треба да се реализује почетком децембра ове године, и представља један од најуспешнијих примера регионалне сарадње и интеркултуралног дијалога у окружењу.

Потпредседник Грујић је истакао је да ће се Војводина ове године представити од 5.до 15. децембра и на Сајму књига у Пули. Истра је један од наших најзначајнијих партнера у сарадњи и зато бројни аутори са наших простора имају потребу и жељу да се овде представе, тако да ће гости овогодишњег сајма бити режисер Желимир Жилник и писац Слободан Тишма. Својим ауторским радовима представиће се Ласло Вегел и Ласло Блашковић. Национални савет хрватске националне заједнице представиће своју издавачку делатност.

Истарски жупан Валтер Флего истакао је да Истрани Војводину доживљавају као домаћинску и питому, да се у њој увек осећају добродошлима, и зато су манифестације попут Сајма књиге или „Дани Војводине у Истри“ сјајни пројекти који су још снажније повезали две регије. Према његовим речима, ову сарадњу треба проширити јачањем међурегионалних односа и са неким другим регијама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs