Нове могућности за сарадњу Војводине са регијом Централне Македоније

Нови Сад , 24. септембар 2013.
-A A +AНове могућности за сарадњу Војводине са регијом Централне Македоније.

Нови Сад , 24. септембар 2013. .

На основу заједничке иницијативе, Фонд “Европски послови” АП Војводине и Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова у сарадњи са представницима Регионалног развојног фонда Централне Македоније, организовали су званичну посету делегације АП Војводине гувернеру регије Централна Македонија.
Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин представио је АП Војводину рекавши да она заузима 26-27 одсто територије Србије и да ту живи око 2 милиона становника, које чине 27 националних заједница у 45 општина. С обзиром да је регија Централне Македоније слична Војводини, уочен је простор за јачање међурегионалне сарадње, оснаживање економских и привредних односа између региона, као и за заједничку припрему пројеката које финансира Европска унија.
Васин је нагласио да између две регије постоји много могућности за сарадњу и истакао да Војводина има изузетно развијену пољопривреду, прехрамбену индустрију и индустрију пића. Гувернер Тзитзикостас исказао је велико интересовање за заједничко искоришћење туристичких потенцијала Војводине, као и за потписивање протокола о сарадњи, којим би се даље дефинисале области од заједничког интереса.
Састав делегације АП Војводине коју је предводио секретар Мирослав Васин чинили су представници Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, Фонда “Европски послови” АП Војводине и Развојног фонда Војводине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs