Пројекат SAFE : 50 одсто мања концентрација полена у Сомбору

Сомбор , 25. септембар 2013.
-A A +AПројекат SAFE : 50 одсто мања концентрација полена у Сомбору.

Сомбор , 25. септембар 2013. .

У организацији Фонда “Европски послови” АП Војводине одржана, у Сомбору је јуче одржана је конференција поводом завршетка пројекта „Подршка животној средини без алергена“.
Пројектом је реализовано сузбијање амброзије на површини која је за скоро за половину већа од површине планиране пројектним активностима, а концентрација полена у Сомбору смањена је за 50% у односу на претходне године. Овим су остварени изузетни резултати којима је постигнут циљ пројекта, а то је очување и побољшање животне средине.
Конференцију је отворио Немања Делић, градоначелник Сомбора, који је уручио награде ученицима основних и средњих школа поводом међународног литерарног и ликовног конкурса расписаног у оквиру горе поменутог пројекта. Присутнима су се обратили и Ивана Ђурица, помоћница директора за европску сарадњу у Фонду "Европски послови" Војводине, Петер Рац, заменик шефа Заједничког техничког секретаријата, Татјана Ђурић, помоћница покрајинског секретара за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине и проф. др Саша Бошњак, менаџер пројекта.

Пројекат је настао као резултат партнерства између Фонда "Европски послови" Војводине, Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Града Сомбора и Локалне самоуправе Баја. Вредност пројекта износи 391.000 евра и финансиран је средствима Европске уније, уз кофинансирање АП Војводине, у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија.Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs