У Суботици, проф. др Драгослав Петровић отварио манифестацију "Ноћ истраживача"

Суботица , 28. септембар 2013.
-A A +AУ Суботици, проф. др Драгослав Петровић отварио манифестацију "Ноћ истраживача" .

Суботица , 28. септембар 2013. .

У Суботици је синоћ одржана манифестација "Ноћ истраживача 2013", која представља највећу забавно-едукативну промоцију рада и живота научника и приближавања научно-истраживачког рада најширој популацији свих старосних доба и образовних профила. То је једнодневни спектакл који се истовремено одржава широм Европе, у више од 250 градова, према позиву програма Европске комисије ''FP7-People''. Србија се у реализацију пројекта укључила 2010. године, и то организацијом ''Ноћи истраживача'' у Новом Саду, а ове године пројекат се одржава, поред Суботице, и у Зрењанину, Суботици и Београду.

Покровитељ манифестације ''Ноћ истраживача'' на подручју Војводине је покрајинска Влада, која је преко Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој издвојила 537.500 динара за реализацију овог пројекта.

Манифестацију ''Ноћ истраживача 2013'', у Суботици је отворио потпредседник Владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић.

У овогодишњем програму учествује више од 120 истраживача, под слоганом ''Шест чула науке''. Посетиоци су имали јединствену прилику да комуницирају и да се забаве са истраживачима, као и да се кроз интерактивне експерименте, демонстрације и радионице упознају са људским чулима са аспекта науке и уметности. Манифестација је употпуњена концертима, перформансима и програмима, као што је ''Кафа са научницима''. Сви програми су бесплатни.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs