Одржана конференција “Изазови и промене 2014-2020“ у општини Оџаци

Нови Сад , 02. октобар 2013.
-A A +AОдржана конференција “Изазови и промене 2014-2020“ у општини Оџаци.

Нови Сад , 02. октобар 2013. .

У циљу представљања АП Војводине, као и њених потенцијала, у општини Оџаци је одржана конференција “Изазови и промене 2014-2020.“, коју је организовао Фонд „Европски послови“ Војводине у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Бачка и општином Оџаци, као део манифестације „Опен Даyс 2013“ у Бриселу.

Идеја скупа била је да информише учеснике о процесу европских интеграција, регионалној и развојној политици Европске уније, као и о различитим могућностима за финансирање и подршку развоју локалних самоуправа.

Конференцију је отворила председница општине Изабела Шерић, која је представила досадашње успехе општине, као и планове за наредни период. Представници Фонда, Мина Радмиловић и Андрија Алексић су упознали учеснике са активностима у наредном буџетском периоду Европске уније 2014-2020. правећи ретроспективу досадањег учешћа Србије у пројектима финансираним из различитих фондова. Истакнута је и важност заједничке сарадње општина и месних заједница са Фондом, Покрајинским секретаријатом за међурегионалну сарадњу и акредитованим регионалним развојним агенцијама у циљу дефинисања приоритета и креирања стратегија развоја сличних европским.

Скупу су присуствовали представници покрајинске Владе, локалне самоуправе, развојне агенције, као и представници јавних предузећа, невладиног сектора, удружења грађана и медија.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs