Фонд „Европски послови“ АП Војводине подржава пројекат „Звони за Европу!“

Нови Сад , 08. октобар 2013.
-A A +AФонд „Европски послови“ АП Војводине подржава пројекат „Звони за Европу!“.

Нови Сад , 08. октобар 2013. .

Пројекат „Звони за Европу!“ који се успешно реализује већ девету годину за редом уз подршку немачке Фондације Фридрих Еберт и Европског покрета у Србији (ЕпуС), ове године подржава и Фонд „Европски послови“ АП Војводине.

„Звони за Европу!“ је програм неформалног образовања намењен ученицима трећег и четвртог разреда средњих школа са циљем њиховог ближег информисања о вредностима које негује Европска унија, као и о њеној структури и историјату. Такође, средњошколци ће имати прилике да се упознају са предностима и изазовима који нашу земљу чекају у процесу европских интеграција. Посебна пажња ће бити посвећена могућностима које се пружају младим људима у областима образовања и унапређења социјалног живота. Пројектне активности, поред радионица, обухватиће и организацију догађаја под називом „European caffe“ који представља неформалан разговор са дипломатским представницима земаља ЕУ или младим људима из земаља ЕУ који тренутно живе у Србији о животу младих у ЕУ, њиховој култури , обичајима и сл.

Такође, као једна од активности предвиђена је и посета државним институцијама које се баве питањима европских интеграција. Фонд „Европски послови“ АП Војводине, у сарадњи са другим пројектним партнерима, организоваће посете покрајинским институцијама које су од значаја за процес придруживања Европској унији у Војводини како би се новосадски средњошколци ближе упознали са њиховим радом и европским токовима у Војводини.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs