Милион динара за пројекте унапређење туризма у Сремским Карловцима

Сремски Карловци , 09. октобар 2013.
-A A +AМилион динара за пројекте унапређење туризма у Сремским Карловцима .

Сремски Карловци , 09. октобар 2013. .

У Сремским Карловцима, потписани су уговори између Покрајинског секретријата за привреду, запошљавање и равноправност полова и општине Сремски Карловци о додели бесповратних средстава у износу од милион динара за пројекте планског уређења туристичке тематске целине, то јест за обнову старог језгра тог места. Уговор су потписали покрајински секретар Мирослав Васин и председник општине Сремски Карловци Миленко Филиповић.

Миленко Филиповић је истакао да је за општину Сремски Карловци овакав вид подршке веома значајан, јер отвара могућност конкурисања за претприступне фондове Европске уније, те за даљи развој и напредак општине. „Ова средства значајна су за враћење сјаја старом градском језгру Сремских Карловаца“, навео је Филиповић и додао да је покрајинска Влада препознала напоре општине да сачини квалитетан пројекат.

Ресорни секретар Мирослав Васин је нагласио да су све актуелне активности које се одвијају у овој општини везане управо за унапређење туристичке понуде и очување културног блага и наслеђа.

,,Сремски Карловци су симбол живота Србије и Војводине, као и културе ових простора. Влада АП Војводине овим даје свој допринос како би изглед Сремских Карловаца био још репрезентативнији. Захваљујући успешном партиципирању Сремских Карловаца на нашем конкурсу, сада смо у могућности да са милион динара дамо подстрек за израду пројектне документације за уређење језгра овог места. У првој половини ове године број посета домаћих и страних туриста у Војводини повећао се за 17 одсто, што је подстицај и круна свега што радимо у погледу туризма“, рекао је Васин.

Покрајински секретар је искористио прилику да јавност упозна са резултатима друге одлуке о додели преосталих средстава по овом конкурсу, по којој су средства у укупном износу од 14,5 милиона динара додељена општинама: Ковачица, Опово, Житиште и Бечеј, (по 3 милиона), и Беочин (2 милиона), а све у виду капиталних трансфера. Путем текућих трансфера средства у износу од 500.000 динара додељена су Граду Панчеву.

Покрајински секретар за привреду Мирослав Васин је са Удружењем „Фрушкогорски кластер виноградара и винара - Алма Монс“ такође потписао уговор о додели бесповратних средстава у износу од 270.000 динара за пројекат под називом ,,Унапређење конкурентности чланица Фрушкогорског кластера виноградара и винара - Алма Монс“. Ова средства су додељена Удружењу по конкурсу за субвенционисање трошкова кластер организацијама. Овај гест представља још један вид унапређења рада кластера, а у овом случају и развој винарства и виноградарства на Фрушкој гори.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs