Мирослав Васин на међународном Мини сајму привреде у Кикинди

Нови Сад , 12. октобар 2013.
-A A +AМирослав Васин на међународном Мини сајму привреде у Кикинди.

Нови Сад , 12. октобар 2013. .

У оквиру традиционалне манифестације ,,Дани лудаје“, која се одржава у Кикинди, покрајински секретар за приреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, отворио је 7. међународни Мини сајам предузетништва, у организацији Општег удружења предузетника Кикинде. Покрајински секретаријат за привреду помогао је организацију овог Сајма, који је ове године достигао број од 42 учесника из земље и региона.

Своје производе данас су на Сајму изложиле фирме из Вировитице, Добоја, Бихаћа, као и предузећа из Србије, Мађарске и Румуније. Организација Сајма је предвидела многобројне и разноврсне догађаје за најмлађе, попут дечије радионице ,,Пита од лудаје“. Организатор Сајма привреде, Опште удружење предузетника Кикинде, броји око 1100 чланова и има традицију дугу 130 година, док чланови Удружења запошљавају око 2700 људи. Едукацијом својих чланова, развијањем и усавршавањем пословања, Удружење овим заједничким наступом жели да побољша пословну климу у Кикинди и околини.

Отварајући Мини сајам привреде, покрајински секретар Мирослав Васин је рекао да ова привредна манифестација представља подстрек свим привредницима који овде излажу. „Данас одајемо признање Општем удружењу предузетника из Кикинде на идеји да манифестацију Дани лудаје обогати оваквим садржајем значајним за развој привреде. У последњих неколико година Покрајински секретаријат је кроз разне мере подстицао војвођанске манифестације, што иде у прилог чињеници да их данас у Војводини има више од 1200. Да подржавамо привреднике и да је њихов рад видљив говори и важно признање, трећа награда за ИПА пројекат ,,Војводина метал кластеру-VMC“, која је додељена у конкуренцији пројеката из целе Европске уније“, рекао је Васин.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs