Промовисан филм „Чини ми се да сам мало другачија”

Нови Сад , 15. октобар 2013.
-A A +AПромовисан филм „Чини ми се да сам мало другачија”.

Нови Сад , 15. октобар 2013. .

Филм о женама са села под именом „Чини ми се да сам мало другачија” настао у оквиру пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама” промовисан је данас у Скупштини АПВ. Филм да се приказује допринос жена квалитету живота сеоских заједница и указује на потребу њихове веће афирмације и подршке њиховом раду у локалној заједници.

Уз жене о чијим искуствима филм говори, чланица пројектног тима на челу са заменицом покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даницом Тодоров и екипе филма предвођене сценаристкињом Маријом Гајицки, промоцији су, између осталих, присуствовали и представници и представнице надлежних тела Скупштине, односно органа Владе АПВ који се баве родном равноправношћу.

Филм говори о искуству чланица локалних удружења и актива жена из петнаестак војвођанских села и о променама у њиховом поимању људских права, дискриминације и родне равноправности након што су похађале семинаре у оквиру пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама”. Жене у филму, између осталог, говоре о томе колико је ово искуство допринело бољем сагледавању и спознаји личних потенцијала и реалних могућности да допринесу побољшању квалитета живота своје локалне заједнице тако што ће се у својим активностима залагати за доследно поштовање начела недискриминације и родне равноправности.

Пројекат „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама” спроведен је од 2011-2013. године у сарадњи са УН Wомен (Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена), а уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке. Један од основних циљева овог пројекта је подизање свести јавности о кршењу људских права жена и дискриминацији на основу пола, брачног и породичног статуса, те указивање на могућности заштите жена посредством институције Покрајинског омбудсмана.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs