Отворена изложба фотографија „Градске визуре у нестајању – Повјест дуге до/трајалости града“

Нови Сад , 24. октобар 2013.
-A A +AОтворена изложба фотографија „Градске визуре у нестајању – Повјест дуге до/трајалости града“.

Нови Сад , 24. октобар 2013. .

У новосадској Галерији „Мост“ Завода за културу Војводине отворена је изложба фотографија „Градске визуре у нестајању – Повјест дуге до/трајалости града“ ауторке Паоле Орлић.

Изложба коју је отворио Владимир Копицл директор покрајинског Завода за културу, настала је у оквиру вишегодишње сарадње и успешне културне размене две регије - Војводине и Истре. Пет фотографа понудило је сопствену визију Пуле, а фотографије посвећене овом медитеранском граду пропраћене су текстовима из романа Драгана Великића, у којима су и овај град и његови људи, једно од литерарних средишта. Сједињавањем текстова из Великићевих романа (од његових девет, пет је везано за Пулу) и снимака града које су начинили фотографи из овог града (иако је по речима ауторке само један од њих рођени „пуљежанин“) настала је целина у којој су простори и неке од његових централних тачака, показале своје унутрашње лице, и заувек сачувани ехо прошлих догађаја и некадашњег изгледа.

„Изложба фотографија „Градске визуре у нестајању – Повијест до/трајалости града“ коју вечерас отварамо, представља још један посебан моменат у међусобној сарадњи уметника и писаца из две по много чему блиске и сличне регије. То значи да је добро да се уз нашу традиционалну размену, у оквиру које је свака од наше две регије једне године домаћин, а наредне гост оне друге, окупљамо што чешће а најбоље на овако добрим изложбама, па нас ускоро чека још један овакав сусрет, пошто ће једна група наших писаца из Војводине бити гости Пуле и Истре, на тамошњем сајму“, навео је Владимир Копицл.

Уз директора Завода за културу и ауторку поставке које је своју премијеру имала прошле године управо у Пули, гостима се обратио и писац Драган Великић.


Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs