Обележен Светски дан науке за мир и развој на Универзитету у Новом Саду

Нови Сад , 07. новембар 2013.
-A A +A







Обележен Светски дан науке за мир и развој на Универзитету у Новом Саду.

Нови Сад , 07. новембар 2013. .

У заједничкој организацији Универзитета у Новом Саду (УНС) и Фонда „Европски послови“ АП Војводине, на Универзитету у Новом Саду је данас одржан програм под називом „У сусрет Светском дану науке“.

Испред УНС, скуп је отворио проф. др Павле Секеруш, проректор за науку и међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду, а потом су се присутнима обратили проф. др Зоран Машић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Горан Стојановић, заменик покрајинског секретара за науку и технолошки развој, и Ивана Ђурица, помоћница директора Фонда „Европски послови“ АП Војводине.

Поред тога, представљени су успешни примери примене науке у пракси, настали као резултат европских пројеката ИПА и ФП7, реализованих на Универзитету у Новом Саду. Пројекат „Еколошко управљање водама у равничарским пределима“ представио је проф. др Саша Бошњак, испред Фонда „Европски послови“ АП Војводине, док је доц. др Татјана Лончар Турукало говорила о раду Биосенс центра УНС-а на примени информационо-комуникационих технологија у пољопривреди.

Генерална скупштина Унеска утврдила је 10. новембар за Светски дан науке за мир и развој, са основним циљем да нагласи значај одговорног коришћења научних резултата за добробит друштва, као и да подсети да наука мора бити посвећена миру и развоју. Поред тога, овај дан треба да допринесе подизању свести широке јавности о значају науке, научног позива и научних резултата за креирање, одржавање и развој одрживих друштава широм света.


Извор: Фонд „Европски послови“ АП Војводине


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs