Пастор: Смањити разлику у квалитету живота у селу и граду

Бачка Топола , 13. новембар 2013.
-A A +AПастор: Смањити разлику у квалитету живота у селу и граду .

Бачка Топола , 13. новембар 2013. .

Бициклистичка стаза Бачка Топола – Бајша, изграђена у оквиру пројекта „Стазе повезују људе“, свечано је данас отворена у Бачкој Тополи. Ова деоница део је пројекта у склопу ИПА прекограничног програма Србије и Мађарске, чија укупна вредност износи 348 хиљада евра, а по завршетку би требало да се простире од Келебије у Мађарској до Бачке Тополе.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, који је присуствовао свечаности отварања, истакао је задовољство због почетка реализације овог пројеката и истакао да би већ сада требало размишљати и о могућностима финансирања у склопу следећег буџетског периода ЕУ, који почиње наредне године.

„С обзиром на то да, на срећу, Србија следеће године чини корак више у процесу европских интеграција, отвориће се могућности за додатно привлачење средстава из фондова ЕУ. За то морамо бити обучени и спремни. Пројекти у претходним годинама јесу били важни, између осталог и зато што смо на њима учили како се то ради, а Бачка Топола је у претходним годинама изградила разгранат систем веза са партнерима у окружењу. За то је пример и овај пројекат“, рекао је Пастор. Он је истакао да овај пројекат омогућава квалитетнији живот грађанима општине Бачка Топола.

„Залажем се за то да у наредним годинама подржимо што више пројеката који ће допринети да се квалитет живота не разликује пуно између села и града, да уместо инфраструктурних и других погодности, разлика буде само у величини насеља“, истакао је Пастор.

Свечаном отварању присуствовао је и амбасадор Мађарске Оскар Никовиц, као и председница Општине Бачка Топола Мелинда Кокаи Мерњак.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs