У Сомбору почео овогодишњи "Куп толеранције"

Сомбор/Нови Сад , 15. новембар 2013.
-A A +AУ Сомбору почео овогодишњи "Куп толеранције".

Сомбор/Нови Сад , 15. новембар 2013. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице мр Андор Дели отворио је такмичења „Куп толеранције 2013“ у Народном позоришту у Сомбору. Присутнима се у име града домаћина обратио и градоначелник Сомбора Немања Делић.

Потпредседник Дели је, између осталог, истакао да се спортска такмичења са додатним културним садржајима "Куп толеранције " већ девети пут реализује у оквиру пројекта Владе АП Војводине "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини". Циљ акције је приближавање, међусобно упознавање и дружење припадника различитих националних и етничких заједница у Војводини и у том смислу изграђивање и унапређење међуетничког поверења и уважавања код младих у Војводини. "Ово је изузетно важно за процес одрастања младих", рекао је покрајински секретар." Када једног дана изађу у свет одраслих, ови млади људи мoћи ће да схвате, цене и разумеју значај и богатство људске различитости. У том случају за њих реч толеранција неће значити трпети некога, већ свесрдно прихватити људе у њиховој различитости."

Немања Делић, градоначелник Сомбора је са поносом истакао да је Сомбор већ други пут домаћин ове значајне манифестације и изразио задовољство што се спорт и уопште физичка култура на прави начин негује у Војводини. Датум одржавања ових спортских такмичења везује се уз међународни Дан толеранције који је 16. новембра.

Промотер „Купа толеранције 2013“ је наш истакнути атлетичар Михаил Дудаш чије речи су и мото овогодишње манифрестације: „Сањај велико, ради вредно, остани фокусиран и окружи се добрим људима.“

После пригодног програма, започета су такмичења у пет популарних спортова: кошарка (мушка и женска конкуренција), мали фудбал (мушка конкуренција), одбојка (мушко-женска мешовита конкуренција) и стони тенис (мешовита мушко-женска конкуренција). На „Купу толеранције 2013“ учествује 40 екипа основних и средњих школа целе Војводине са више од 400 учесника. Траје до 17. новембра 2013. године. Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице, као носилац пројекта, реализују такмичења у сарадњи са Савезом за школски спорт Војводине.


Извор: ПС за образовање, управу и националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs