Мирослав Васин отворио међународну конференцију ,,Европска недеља квалитета у Србији 2013“

Нови Сад , 20. новембар 2013.
-A A +AМирослав Васин отворио међународну конференцију ,,Европска недеља квалитета у Србији 2013“.

Нови Сад , 20. новембар 2013. .

,,Ових дана се обележава „Недеља квалитета 2013“ у читавој Европи, а традиционално се у Србији одржава у Новом Саду, на Факултету техничких наука одакле су потекле најквалитетније и најоригиналније идеје у нашој земљи. Данашња по свему веома значајна конференција има за циљ да истакне неопходност успостављања система квалитета у привреди“, рекао је покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, отварајући конференцију ,,Европска недеља квалитета у Србији 2013“, која је организована на Факултету техничких наука у Новом Саду Организатор конференције је Европска организација за квалитет, Брисел, а домаћи партнер је Јединствена организација за квалитет – ЈУСК.

„Европска недеља квалитета“ се традиционално одржава у Новом Саду и траје од 19. до 21. новембра 2013. На конференцији су представљени радови везани за успостављање и одржање система квалитета у различитим сферама привреде, у индустрији, здравству, пољопривреда. Циљ конференције је да се на једном месту окупе истраживачи из области квалитета и представљање будуће стратегије развоја квалитета.

,,Када говоримо о привреди и ланцу производње, конкуренцији и пласирању производа и услуга на домаћем и страном тржишту, квалитет је оно што све производне аспекте обједињује. Не можете бити конкурентни уколико нисте квалитетни. Ове године усвојен је Програм за побољшање стања у привреди, предузетништву и занатству који је израдио Секретаријат. Када анализирате све његове стратешке правце, почев од иновативног друштва, па све до конкурентности, највећи део везан је управо за квалитет и успостављање система квалитета у појединим областима и привредним гранама који је неопходан за унапређење привреде“, рекао је секретар Васин.

На отварању конференције уручене су и награде за допринос и развој квалитета – Златна повеља – у категорији појединца и привредних субјеката. Добитници овогодишње Златне плакете су Лидија Каначки, дипл. инж. хемијске технологије и ,,ББ Минаква“, компанија са савременом производњом и дизајном.

У оквиру данашње конференције посвећене квалитету биће одржан и округли сто о избору адекватне методе за процену ризика на радном месту, као предуслова за успостављање успешног система безбедности и здравља на раду.


Извор: Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs