У Винковцима успешно реализован 4. међународни Фестивал памети

Нови Сад , 25. новембар 2013.
-A A +AУ Винковцима успешно реализован 4. међународни Фестивал памети.

Нови Сад , 25. новембар 2013. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице мр Андор Дели и заменик жупана Вуковарско-сријемске жупаније Ђорђе Ћурчић, у петак, 22. новембра, свечано су отворили 4. међународни Фестивал памети у Винковцима, под слоганом „Пробуди своју креативност – размишљај иновативно.“

Потпредседник Дели је истакао да Фестивал памети стимулише креативно размишљање и иновативност ученика у средњим школама, са циљем да се будући носиоци привредног и друштвеног развоја охрабре да смишљају нове идеје корисне за друштво у целини, као и да и кроз јачање самопоуздања учине напоре да се нове идеје примене у пракси, те да инспиришу друге да учине исто, у функцији просперитета и бољег живота.

Андор Дели је позвао професоре и ученике из Вуковарско-сријемске жупаније да дођу у на финале Фестивала у Нови Сад наредне године, те пожелео успех присутним ученицима, са надом да ће најкреативнији учесници из ове регије достојно бранити боје своје школе у финалу.

Ученици Гимназије "Матија Антуна Рељковића" су показали изузетну креативност и својим оригиналним идејама направили више од две стотине креација са којима ће конкурисати код међународног жирија и покушати да уђу у финале које ће се одржати јуна 2014. године у Скупштини АП Војводине у Новом Саду.

Посебан куриозитет ове креативне радионице је било размишљање на тему: шта саветовати министру образовања Републике Хрватске др Жељку Јовановићу - како да школа буде занимљивија за ученике, лекције лакше и интересантније, а стечено знање ефикасније примењено. Најбоље идеје ученика биће предате министру као допринос у развоју образовног система.

Делегација Владе АП Војводине, у којој су поред мр Андора Делија, били још и подсекретар Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице Мато Грозница и секретар Одбора за буџет мр Здравко Живковић, разменили су мишљење са представницима Вуковарско-сријемске жупаније на тему образовања на језицима националних мањима, двојезичне (билингвалне) наставе, међурегионалне сарадње у области образовања и сарадње на размени ученика средњих школа из две регије. Договорено је да се у наредним сусретима размотре потенцијални пројекти на којима би се могло заједнички суделовати на конкурсима код европских фондова.


Извор: ПС за образовање, управу и националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs