Одржан трећи Форум младих Војводине

Нови Сад , 26. новембар 2013.
-A A +AОдржан трећи Форум младих Војводине.

Нови Сад , 26. новембар 2013. .

Данас је у одржан трећи по реди Форум младих Војводине под називом „Пар корака напред“ под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Форум младих Војводине представља најширу платформу активног укључивања младих из невладиног сектора, установа, факултета, политичких подмладака у креирање омладинске политике у АП Војводини, а овог пута отворила га је покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић.
"Данашњи Форум младих Војводине је трећи по реду и сматрамо га својеврсном скупштином младих коју чине млади из организација за младе, млади који раде у установама, политички подмладци и сви остали омладинци који желе да се укључе у креирање омладинске политике на територији АП Војводине. Оно што је важно Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, а када је у питању Форум младих Војводине, јесте што је ово идеално место да управо од младих добијемо информације који бисмо онда кроз институционални оквир унели у Акциони план политике за младе АП Војводине, који ће се креирати идуће године. Форум младих Војводине нам, такође, служи да кроз интерактивну сарадњу учинимо што бољи живот младима јер ми томе и служимо, да бринемо о младима и да будемо њихов сервис. Баш због тога се и трудимо да обогатимо омладински сектор, па тако осим Акционог плана, ове године смо имали и конкурс за пројекте који се тичу насиља и дискриминације, где смо се превасходно осврнули на вршњачко насиље. Спроводимо и пилот пројекат „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“, а такође смо имали и конкурс под називом „Активни распуст“, рекла је ресорна секретарка.

Након свечаног отварања, испред ресорног секретаријата младима се обратио и менаџер пројекта „Јадранска мрежа младих“ Марко Адамовић који је присутнима презентовао овај ИПА пројекат у коме је Покрајински секретаријат за спорт и омладину један од водећих партнера. У пленарном делу, учесницима Форума обратили су се и чланови Координационог одбора Форума младих Војводине Игор Илић и Милана Миловац који су били учесници активности пројекта „Јадранска мрежа младих“, као и Снежана Пуповац и Вишња Нежић које су презентовале рад Војвођанског омладинског центра.

Потом су се млади поделили у три радне групе у оквиру којих су се кроз разговор са представницима Европског покрета у Србији и ресорног секретаријата, могле чути њихове препоруке у области запошљавања младих, безбедности младих, али и информисаности и мобилности младих, након чега је уследила дискусија.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs