Саопштење покрајинског секретара Мирослава Васина поводом коментара појединих медија о пријему студената са простора бивше Југославије

Нови Сад , 28. новембар 2013.
-A A +AСаопштење покрајинског секретара Мирослава Васина поводом коментара појединих медија о пријему студената са простора бивше Југославије.

Нови Сад , 28. новембар 2013. .

Веома сам поносан што ми је пружена прилика да учествујем у реализацији пројекта Норвешког Хелсиншког одбора који има за циљ ширење пријатељства међу младим људима на Балкану.

Имао сам то задовољство да у Влади АП Војводине примим 40-ак студената из универзитетских центара са простора бивше Југославије којима сам говорио о Србији, Војводини, историји овог поднебља, мултикултуралности и мултиетичности као најдрагоценијим војвођанским вредностима, као и о значају европског пута наше земље. Међу присутним студентима је значајан број био и са Косова.

Потпуно је неприхватљиво и несхватљиво да се пројекти и потези који доприносе миру и узајамном разумевању међу младима представљају на сасвим другачији начин. Говорити о сусрету са младима са Косова као признавању независности тзв. државе Косово није достојно коментара.

Какав то систем вредности представља тврдња да је „пријем приштинских студената супротстављање држави да би се изазвала реакција међународне заједнице“. Како је уопште могуће да ово некоме падне на памет? Ако већ говоримо о реакцијама међународне заједнице и европском путу Србије, управо овакви пројекти су најбољи допринос остваривању тог нашег циља. Уосталом, подсетићу да се председник Владе Републике Србије и многобројне делегације Републике Србије готово свакодневно састају са представницима тзв. приштинске администрације, а то нико не тумачи као признавање тзв. државе Косово.

Могу да разумем уређивачку политику која има за циљ да сатанизује сваки потез Владе Војводине и чланова Демократске странке, али не могу да разумем да се покушава објаснити оно што је далеко од здравог разума.

С обзиром да овакве конструкције и тврдње не угрожавају само мој морални и патриотски интегритет, него представљају и тешку увреду и директно угрожавају безбедност моје породице, пажљиво ћу одабрати своје следеће кораке.

А мој говор на овом скупу је у потпуности доступан јавности.


Извор: Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs