Додељене традиционалне годишње награде успешним спортистима и њиховим тренерима

Нови Сад , 10. децембар 2013.
-A A +AДодељене традиционалне годишње награде успешним спортистима и њиховим тренерима.

Нови Сад , 10. децембар 2013. .

Покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић уручила је традиционалне годишње новчане награде и писмена признања које овај секретаријат додељује од 2009. године најуспешнијим спортистима и њиховим тренерима на европским и светским такмичењима. Као и претходних година, ресорни секретаријат наградио је и похвалио најбоље јуниоре, сениоре и тренере са територије АП Војводине који су током ове године уз велики напор и труд постигли сјајне резултате и марљиво радили на промоцији АП Војводине на домаћим и страним такмичењима. Шездесет и двоје врхунских атлета добило је ове године износе од 10 хиљада до 90 хиљада динара, односно износ који је утврђен Правилником о додели новчаних награ, а једанаесторо тренера поделило је нешто више од двеста хиљада динара.
Истичући да је поносна на остварене резултате војвођанских спортиста, Мариника Тепић је изјавила: „ У овој, постолимпијској години резултати наших спортиста су више него одлични, јер овом приликом уручујемо награде за шездест и двоје спортиста и дванаест тренера у укупном бруто износу од 1.706.250 динара. За разлику од претходних година, ове године је нешто већи број награђених спортиста због тога што смо кроз посебне новчане награде наградили и одређени број спортиста који јесу освојили медаље али нису задовољили све постављене услове за доделу новчане награде у редовном поступку (потребан број победа и учесника у тој дисциплини). На овај начин смо желели да им дамо подстрек да и у наредном периоду остварују врхунске спортске резултате. Постигнути резултати наших војвођанских спортиста дају нам за право да будемо поносни на њих и на њихове постигнуте резултате, за шта су првенствено они најзаслужнији, али и њихови тренери. Ови постигнути резултати потврђују исправност наше политике према врхунском спорту коју водимо већ дуги низ година, а која се темељи на препознавању правих вредности код наших младих спортиста већ у периоду од 14-18 година, путем стипендирања 50 најталентованијих у олимпијским спортовима, који не добијају стипендије на националном нивоу. Исто тако, Покрајински секретаријат за спорт и омладину је у много наврата имао слуха да препозна акутне проблеме наших врхунских спортиста и често је улагао, можемо то слободно рећи, значајна финансијска средства, како у спортску опрему за наше врхунске спортисте, тако и у унапређење тренажних услова у срединама где наши спортисти раде и тренирају већи део године. Такође, посебно место заузима и спорт инвалида, од ове године финансирамо редован програм Савеза параолимпијских спортова Војводине и овом приликом припремили смо награде за 13 спортиста“.
Присутне је испред награђених поздравио кајакаш Марко Драгосављевић из кајакашког клуба “Синтелон” из Бачке Паланке. „ Желим у своје лично име и име свих награђених да се захвалим Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на овим наградама, а својим колегама - спортисткињама и спортистима да пожелим успешну следећу сезону и још много медаља, како на домаћим тако и на међународним такмичењима“, рекао је Марко Драгосављевић.

Поред данашње годишње доделе награда успешним спортистима и њиховим тренерима, Покрајински секретаријат за спорт и омладину ће 18. децембра доделити и традиционалну награду „Вихор“, када ће бити проглашени најбољи међу најбољима: најбоља спортисткиња и спортиста у 2013. години, као и најбоља мушка и женска екипа у АП Војводини.


Извор: Покрајински секретаријат за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs