Саопштење са седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 11. децембар 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 11. децембар 2013. .

Влада АП Војводине је на данашњој седници, којом је председавао потпредседник Владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић, именовала директоре три јавна предузећа, чији је оснивач АП Војводина. Након спроведеног јавног конкурса у складу са Законом о јавним предузећима, за директора Јавног предузећа за просторно и урбанистичко планирање и пројектовање "Завод за урбанизам Војводине" именован је Владимир Зеленовић, Мирко Аџић именован је за директора Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“ и Марта Такач за директора Јавног предузећа „Војводинашуме“.

Покрајинска влада утврдила је износе од по 400.000 динара као новчану награду за годишње признање у области спорта у 2013. години, који ће бити додељени најбољој екипи у мушкој и женској конкуренцији. У складу са Одлуком о додели годишњег признања у области спорта, у појединачној конкуренцији биће додељене новчане награде у износу од шест просечиних зарада запослених у Покрајини у новембру текуће године. Награде најбољем спортисти и спортискињи, као и најбољој екипи у мушкој и женској конкуренцији, биће додељене до краја 2013. године.

Влада Војводине је из текуће буџетске резерве одобрила седам милиона динара Покрајинском секретаријату за образовање, управу и националне заједнице. Ова средства усмериће се Општини Нови Кнежевац, као финансијска помоћ за измирење новчаних обавеза за материјалне трошкове установа образовања и превоза ученика, набавку енергената за просветне установе и исплату јубиларних награда у просвети.

Влада АП Војводине и Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију, свесни чињенице константног пада наталитета у нашој држави, као и тешкоћа са којима се сусрећу родитељи и будући родитељи, а нарочито парови који се боре са проблемима зачећа, наменили су 1,5 милиона динара за суфинансирање трошкова одржавања новогодишње манифестације намењене деци рођеној из националног програма вантелесне оплодње, на територији Војводине. На овај начин се указује на значај програма вантелесне оплодње и пружа подршка свим храбрим паровима који су тако постали родитељи.

Српска православна црквена општина Беочин из Беочина обратила за помоћ за финансирање дела трошкова обнове храма Преображења Господњег у Беочин селу. За ту намену, Влада Војводине данас је определила је 500.000 динара.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs