Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Нови Сад , 10. јануар 2014.
-A A +AСаопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова .

Нови Сад , 10. јануар 2014. .

У недостатку било каквих резултата на републичком и градском нивоу, Градски одбор СНС поново прибегава свом, више пута примењеном методу, да безочним лажима прикрива своје евидентне неуспехе и недостатак било ког резултата.
Програмима запошљавања покрајинске Владе запослено је преко 4000 лица и то:
• кроз програме новог заошљавања 1479 лица,
• кроз програме самозапошљавања 426 лица,
• кроз програм приправништва 104 лица (НИС АД Нови Сад и EATON ELECTRIC DOO из Сремске Митровице), што чини 2009 лица и
• преко 2000 лица* удруживањем средстава са локалним самоуправама на територији Покрајине, кроз реализацију програма приправништва, стручне праксе и јавних радова.

*У 2012. години путем удруживања средстава са локалним самоуправама за 126.000.000,00 динара запослено је 1909 лица, тако да се за 2013. годину очекује више од тог броја, с обзиром да је уложено 36.000.000,00 динара више.

Субвенције Покрајинске владе од 130.000,00 динара за нова радна места, односно 160.000,00 динара за самозапошљавање представљају убедљиво најрационалнији вид запошљавања у Србији, будући да се новозапосленом лицу гарантује најмање две године радног односа, а износ субвенције се већ после годину дана враћа у буџет путем уплата пореза и доприноса за та лица.
За разлику од републичке Владе која је преварила локалне самоуправе у Србији и никада им није уплатила средства за запошљавање у 2013. години, покрајинска Влада је још у мају 2013. године удружила и пребацила општинама и градовима 162.000.000,00 динара, тако да је кроз јавне радове, приправничке програме и стручну праксу радно ангажовано преко 2000 људи. Ове се чињенице могу проверити у свим локалним самоуправама у Војводини.
Управо је Град Нови Сад, једини од свих локалних самоуправа, обавестио Секретаријат да није у стању да реализује запошљавање људи кроз програме побољшања енергетске ефикасности, а за који је добио средства од Владе АП Војводине,а овај документ објављујемо на сајту Владе АП Војводине, па нека градски одбор СНС буде срамота неспособности сопствених кадрова.
Исто тако, поручујемо СНС да престане да обмањује грађане да је незапосленост, и поред најбољих економских показатеља, највећа у Војводини, кроз презентирање анкетних и других тешко проверљивих метода, јер је у Војводини, по прецизним подацима НСЗ, на крају 2013. године 1000 незапослених лица мање, док је број незапослених на нивоу Републике за 10 000 већи.
Исто тако, желимо да упознамо јавност да смо,још пре четири месеца, Скупштини АП Војводине доставили спискове послодаваца у привреди који су запошљавали незапослена лица.
Захваљујући тако транспарентном раду, уз мноштво похвала, највећи број амандмана, управо су посланици СНС у Скупштини АПВ поднели са захтевом за повећање средстава за запошљавање у буџету АПВ за 2014. годину.
Уместо безочних лажи које шире, градски одбор СНС би могао да одговори на питања да ли су у Новом Саду запослили било кога, осим својих страначких кадрова, у јавним предузећима и да ли могу да објаве спискове, попут нас.
За разлику од СНС, ми смо запошљавали у привреди не питајући никога за страначку припадност.
У исто време створили смо и услове да се у наредне три године отвори 1945 нових радних места у четири реномиране стране компаније на територији Покрајине.
Поносни смо на резултате свог програма запошљавање који ћемо на исти начин реализовати и у 2014. години.

Напомена:

Данас ће на сајту Владе АП Војводине бити објављени спискови 1905 лица запослених по програмима самозапошљавања и новог запошљавања, осим списка од 104 лица која су запослена код НИС АД Нови Сад и EATON ELECTRIC DOO из Сремске Митровице.
Такође, објављујемо и списак општина и градова у Војводини, са износом удружених средстава, док ће до краја фебруара, по пријему извештаја локалних самоуправа, бити објављен и број лица који ће бити већи од 2000.


Извор: ПС за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs