Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Нови Сад , 11. јануар 2014.
-A A +AСаопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова.

Нови Сад , 11. јануар 2014. .

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова је на свом интернет порталу објавио спискове 1479 лица која су запослена кроз отварање нових радних места, 426 лица која су запослена кроз програме самозапошљавања и учинио је доступним спискове 104 лица која су запослена у НИС-у и EATON Electronics из Сремске Митровице. Поред тога, објављени су сви уговори о запошљавању, тако да је списак компанија и предузећа која су запошљавала у потпуности доступан јавности.
Истовремено, Секретаријат је објавио и списак општина и градова којима су додељена средства по принципу удруживања, а коначан број новозапослених по програмима јавних радова, приправништва и стручне праксе у општинама и градовима, који ће бити преко 2000 лица, биће објављен по пријему извештаја из локалних самоуправа, најкасније до краја фебруара 2014 године.
На овај начин, Влада АП Војводине и Покрајински секретаријат су све податке о реализацији Програма запошљавања у 2013. години учинили крајње транспарентним и оваква пракса је први пут примењена од стране једног државног органа. И током 2014. године ћемо наставити са јавним објављивањем података о запошљавању.
У односу на гомилу лажи и инсинуација које је Градски одбор СНС изнео у свом саопштењу о реализацији Програма запошљавања, још једном их подсећамо да су покрајински посланици СНС-а својим амандманима на буџет за 2014. годину тражили значајније финансирање управо тих програма запошљавања.
Узимајући у обзир чињеницу да су Влада АП Војводине и Покрајински секретаријат све податке о реализацији Програма запошљавања за 2013. годину у потпуности учинили доступним јавности, позивамо Градски одбор СНС да, као носилац коалиције у Новом Саду, затражи од градских власти да објаве спискове запослених у јавним предузећима у 2013. години. Ово је најбољи начин да се покаже да ли критеријуми које Градски одбор СНС тражи од других важе и за њих.
Ако ти спсискови буду објављени, добићемо одговоре на многа питања, а уколико не буду објављени, такође ћемо добити одговоре на многа питања.


Извор: ПС за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs