Потпредседник Владе Војводине Славиша Грујић отворио хуманитарни коцерт у Синагоги

Нови Сад , 25. јануар 2014.
-A A +AПотпредседник Владе Војводине Славиша Грујић отворио хуманитарни коцерт у Синагоги.

Нови Сад , 25. јануар 2014. .

Потпредседник покрајинске Владе и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић отворио је у новосадској Синагоги хуманитарни коцерт чији је укупан приход намењен Сигурној дечијој кући при Центру за социјални рад у Новом Саду. Организатор акције помоћи Сигурној дечијој кући и синоћњег концерта је новосадско Хуманитарно друштво Стеван Стратимировић 1926.

- Током претходних година, па и деценија, имали смо много тешкоћа, из којих смо се на срећу углавном избавили, а управо се ових дана навршава двадесет година од времена када нас је све, професор Драгослав Аврамовић и његов „нови“ динар, дословно вратио у живот, сламањем једне од највећих инфлација у историји. Нажалост међу нама и даље има оних којима треба помоћ а који је још нису добили, па хуманитарни рад свакако значи пружање помоћи подршке онима који су и н а тај начин ускраћени. Ваше друштво тек креће степеницама пирамиде хуманости и сигуран сам да ће успети да помогне онима којима треба конкретна помоћ – рекао је потпредседник Грујић отварајући концерт, и додао – Да би помогли некоме, најпре морамо спознати себе, јер тек тада смо у стању да схватимо и друге људе, њихове потрбе, и читав наш свет.

На програму синоћњег концерта у Синагоги, коју је по речима председника Хумантитарног друштва Стева Стратимировић 1926 Ивана Мршића, Јеврејска општина у Новом Саду још једном отворила за племените циљеве и наступ уметника, била су дела – соло песме, Моцарта, Брамса и Рихарда Штрауса, у изведби сопрана Анете Илић и пијанисте Дејана Синадиновића.


Извор: ПС за културу и јавно информисање

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs