Саопштење са седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 29. јануар 2014.
-A A +AСаопштење са седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 29. јануар 2014. .

Влада АП Војводине је на данашњој седници, којом је председавао др Бојан Пајтић, утврдила Годишњи програм коришћења средстава из Буџетског фонда за воде АП Војводине за 2014. годину, обим средстава за спровођење овог Програма, као и начин њиховог распоређивања. Средства за реализацију Програма обезбеђују се превасходно из прихода од накнада за воде и, на основу процене, планирана су у износу од 2,9 милијарде динара. Распоређивање тих средстава у складу је са наменама које су предвиђене Законом о водама, и то за: суфинансирање израде пројектно-техничке документације, изградњу и реконструкцију водних објеката у јавној својини, изградњу и реконструкцију објеката фекалне канализације, услуге утврђивања количина извађеног материјала из водотока и финансирање програма пословања ЈВП „Воде Војводине“ за 2014. годину.

Влада Војводине дала је сагласност на програме пословања у 2014. години два покрајинска јавна предузећа: "Воде Војводине" и "Војводинашуме". С обзиром на комплексност и значај водопривреде у Војводини, у којој је више од 45 одсто територије угрожено од поплава спољних вода и 85 одсто површине од поплава од унутрашњих вода, у 2014. године ЈВП "Воде Војводине" планирале су 4.6 милијарде динара за редовно одржавање и функционисање водних објеката и водопривредног система. После 20 година, први пут се планирају и капиталне инвестиције у висини од нешто више од 200 милиона динара за нове каналске мреже, пројектоване још 90-тих година прошлог века. Годишњим програмом "Војводинашума" планиране су све делатности шумарства, ловства и заштите природе које су дате на газдовање овом предузећу. Изворни приходи овог предузећа износе око 4,4 милијарде динара, од чега се очекује бруто добит у износу од 34 милиона динара. У складу са одлуком Владе Војводине, програм предузећа обухвата, између осталог, гајење и пошумљавање на 1867 хектара и подизање нових шума на око 500 хектара.

Покрајинска Влада донела је одлуку о акционом плану за развој школског спорта у Војводини у овој години, чиме започиње реализација Стратегије развоја школског спорта коју је Скупштина АП Војводине усвојила у децембру 2013. године. Средства су утврђена финансијским планом Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у износу од 38 милиона динара, који ће бити распоређени за припрему и реализацију школске спортске олимпијаде - СОШОВ-а, за опремање фискултурних сала функционалним справама и реквизитима, покретање програма „Активне школе“, анализу функционисања школског спорта у Војводини и за друге активности.

Из текуће буџетске резерве, Влада Војводине издвојила је милион динара за Фондацију "Др Зоран Ђинђић". Ова средства намењена су за суфинансирање пројекта "Путовањем до знања - подршка талентима". Савезу јеврејских општина Србије обезбедила је, такође, милион динара који су намењени Јаврејској општини из Суботице за финансирање дела трошкова изградње ограде Јеврејског гробља у овом граду.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs