Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду поводом оцена министарке Михајловић о Војводини

Нови Сад , 07. фебруар 2014.
-A A +AСаопштење Покрајинског секретаријата за привреду поводом оцена министарке Михајловић о Војводини.

Нови Сад , 07. фебруар 2014. .

Министарка Зорана Михајловић, уместо да се бави решавањем нагомиланих проблема у свом сектору, које је сама створила, по ко зна који пут износи неистините податке о Војводини, с једним јединим циљем да оспори евидентне резултате Покрајинске владе у области привреде и економије. Њени наводи нису тачни, јер сви релевантни економски показатељи, као што су раст производње, бруто друштвени производ, увоз-извоз, број страних инвестиција и просечне зараде, њене тврдње чине крајње апсурдним!

Војводина је у свим економским областима први или други регион по успешности у Републици Србији.

Тешка је неистина тврдња министарке Михајловић о расту незапослености у Војводини. Према подацима Националне службе за запошљавање у Војводини је број незапослених на крају 2013. године у односу на крај 2012. године смањен за 1000 лица, док је на нивоу Републике Србије он порастао за 10.000. Свима, осим Зорани Михајловић, ови подаци су сасвим јасни и недвосмислени.

Истина је да су међу 46 изразито неразвијених општина у Србији само 3 из Војводине, међу њима је, нажалост, и општина Житиште. Овај статус је углавном условљен тешкоћама у пословању компаније „Агрожив“ чије решавање је у надлежности Владе Републике Србије, а не Владе Војводине. Уместо што критикује, Зорана Михајловић би морала да призна да је и она сама значајно допринела тешкоћама у „Агрожив“-у, јер је онемогућавала концепт помоћи овој компанији који се ослањао на сарадњу са „Србијагасом“. То грађани Житишта добро знају.

Сви ови подаци поново указују на политиканство, површност и лошу намеру Зоране Михајловић и демантују све тврдње о позитивној изборној кампањи странке у чије име наступа.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs