Додељене награде Завода за културу Војводине

Нови Сад , 21. фебруар 2014.
-A A +AДодељене награде Завода за културу Војводине.

Нови Сад , 21. фебруар 2014. .

У Влади Војводине додељена су вечерас признања Завода за културу Војводине, најбољим институцијама и појединцима у области културе у нашој покрајини током 2013 године. У присуству потпредседника Владе Војводине и покрајинског секретара за културу и јавно информисање Славише Грујића, Завода за културу додељене су награда Искра културе за савремено стваралаштво, која се додељује ауторима до 35 година старости, Медаља културе за мултикултуралност и интеркултуралност као и медаља културе за очување културног наслеђа.
У свом обраћању лауреатима, званицама и гостима на данашњој свечаности потпредседник војвођанске Владе Славиша Грујић истакао је да покрајинска Влада и секретаријат за културу и јавно информисање изузетно захвални нашим институцијама културе и са великим задовољством подржавају њихов рад и допринос у стварању изузетних дела трајне вредности и изузетних уметника, који делују на општу ползу и на добробит свих нас. Са становишта институције која чува, промовише и подржава културу и стваралаштво, рећи ћу да наша култура упркос често тешким условима и оскудици постоји, и жао ми је што наша подршка не може увек да буде још већа, и да средства послуже за много више него што је одржавање „изнад воде“. Једна од награда која ће вечерас бити додељена носи поетско име Искра, а ја бих желео да та искра постане пламен, и да то зрно лепоте које имамо буде много веће, како то сви ми желимо – рекао је потпредседник војвођанске Владе.
Добитници искре, културе су млади пијанисти, чланови Клавирског дуа Ингмар, Слободанка Стевић и Александар Глигић, Медаљу културе за мултикултуралност је добила управник суботичког Народног позоришта (Неп синхаз, Народно казалиште) мр Љубица Ристовски, док је Медаљу културе за очување културног наслеђа добио покрајински Завод за заштиту споменика културе коју је примио директор Зоран Вапа.
Награде је доделио председник управног одбора покрајинског Завода за културу Миливоје Млађеновић а у програму је учествовала позната пијанисткиња Бранка Парлић.


Извор: ПС за културу и јавно информисање

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs