Додељене годишње награде Друштва новинара Војводине

Нови Сад , 22. фебруар 2014.
-A A +AДодељене годишње награде Друштва новинара Војводине.

Нови Сад , 22. фебруар 2014. .

У Влади Војводине додељена су овогодишња признања Друштва новинара Војводине, традиционалне годишње награде овог новинарског удружења. ДНВ од 2000. године традиционално додељује уручују се поводом обележавања 21. фебруара – Дана новинара Војводине, установљеног у знак сећања на излазак првог броја листа Застава, који је Светозар Милетић објавио 1886. у Пешти, а годину дана потом и у Новом Саду. У присуству потпредседника војвођанске Владе и покрајинског секретара за културу и јавно информисање Славише Грујића награде укупно пет које носе имена Светозара Милетића (животно дело), Јаше Томића (за успешан рад у протеклој години), др Петра Дрезгића (афирмација пољопривреде и села), Димитрија Фрушчића (РТВ или новинарски серијал) и Душана Шијачког (примена фотографије у медијима) је добитницима уручио председник удружења Младен Булут.
- Добро је када новинари имају своје мишљење, лоше је када имају туђе мишљење, али је лоше и када то лично мишљење превлада професионално мишљење. Зато се и у оваквим тренуцима морамо подсетити на улогу и значај медија, као и на чињеницу да новинарско извештавање увек мора да буде непристрасно и правовремено исто колико је битно да оно буде доследно истинито. Стога овај моменат са једне стране и посвећујем новинарском кодексу, са друге самопоштовању ове струке а са треће здравом професионализму новинара – рекао је у свом обраћању лауреатима, новинарима и гостима на данашњој додели признања ДНВ Славиша Грујић.
Награду за животно дело „Светозар Милетић“ добио је др Милан Узелац професор, песник, публициста из Вршца, награда „Јаша Томић“ која се додељује за изузетно једногодишње стваралаштво припала је мр Жарку Димићу, главном уреднику часописа „Кровови“ за низ текстова са темама из савремен историје објављених у „Карловачком листу“, новинар Бранислав Гулан добитник је награде др Петар Дрезгић, намењене новинарима који прате пољопривреду и афирмишу село, „Димитрије Фрушчић“ признање за медијски серијал припала је Радомиру Чубрановићу за натписе у електронском издању „Штајерских новица“ издању намењеном дијаспори а Владимиру Зубцу фоторепортеру и продуценту уручена је Споменица „Душан Шијачки“ за фотографију у медијима.
У холу здања Бановине постављена је и фото-изложба овог аутора, посвећена новинарима, радио и телевизијским посленицима и фото-репортерима из новосадских медија.


Извор: ПС за културу и јавно информисање

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs