Славиша Грујић разговарао са градоначелником Сомбора Немањом Делићем

Нови Сад , 24. фебруар 2014.
-A A +AСлавиша Грујић разговарао са градоначелником Сомбора Немањом Делићем.

Нови Сад , 24. фебруар 2014. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић данас је у Влади АП Војводине одржао радни састанак са градоначелником Сомбора Немањом Делићем, директором Градског Музеја у Сомбору Бранимиром Машуловићем и чланом Градског већа задужен за културу Сашом Торлаковићем. Тема састанка била је у вези са овогодишним плановима и пројектима из области културе и јавног инфомисања, који су од приоритета и значаја за ову општину.

Током разговора саговорници су се сложили да је Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање подржао бројне пројекте везане за не само град Сомбор, већ и за околна места која припадају сомборској општини.

Према речима потпредседника Грујића, ове године путем конкурса ће се издвојити знатна средства за реализацију пројеката из културе, односно подржаће се пројекти Културног центра, затим Библиотеке „Карло Бијелицки“, Галерије "Милан Коњовић", Музеја Града Сомбора.

Током разговора истакнуто је да Музеј Града има потребе за инвестицијама у опреми, али и подршку бројним програмима. Галерија "Милан Коњевић" ће бити подржана не само кроз инвестициону делатност и рестаурацију, већ и кроз наставак презентације у иностранству. Још једном је истакнут значај рада Библиотеке „Карло Бијелицки“. Као највећа инвестиција, издвојен је пројекат реновирања Спомен обележја Батинске битке код Бездана, који ће бити изведен путем средстава из Фонда за капитална улагања АП Војводине. Ове године навршава се 70 година од ове знамените битке у II светском раду. Имајући у виду да је објекат у протекле две деценије значајно девастиран, констатовано је да је стање ургентно и да се што пре мора приступити реализацији овог пројекта.

Када је реч о Народном позоришту у Сомбору, још једном је истакнута важност постојања ове значајне културне институције. Позориште, које датира још из 1882. године, један је од стубова позоришне уметности не само у Војводини већ и шире. Током недавних разговора у Осијеку, договорена је и могућа сарадња са ХНК из Осијека. Чињеница је да позориште у Сомбору захтева значајне инвестиције у климатизацију, те ће овај проблем бити један од предмета разговора, како на нивоу Покрајине и Града Сомбора, тако и у Министарству културе и информисања Републике Србије.

Градоначелник Немања Делић истакао је овом приликом да је, када су у питању медији, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање препознао њихов значај на локалу и да, захваљујући подршци и Покрајине и Града Сомбора, имају добру сарадњу, што се одражава и на квалитет њиховог рада.


Извор: ПС за културу и јавно информисање

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs