Славиша Грујић разговарао са градоначелником Суботице Јене Маглаием

Нови Сад , 25. фебруар 2014.
-A A +AСлавиша Грујић разговарао са градоначелником Суботице Јене Маглаием .

Нови Сад , 25. фебруар 2014. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић састао се данас у Влади Војводине са градоначелником Суботице Јене Маглаием. Тема разговора односила се на предстојеће пројекте из области културе и јавног информисања, који су приоритетни за суботичку општину.

Током разговора, потпредседник Грујић је истакао да ће се у овој буџетској години издвојити око 30 милиона динара за рад и функционисање институција културе и културних дешавања у Суботици, које су се и током претходних година подржавале. Главна тема данашњег разговора односила се на наставак радова реконструкције суботичке Синагоге, као и на даље радове на Народном позоришту.

Према речима секретара Славише Грујића, за наставак радова на Синагоги, путем конкурса, издвојено је преко три милиона динара за југозападну фасаду, као и за витраж на једном њеном делу. Као кључно питање од општег интереса,остаје завршетак радова на Народном позоришту у Суботици, где осим великих улагања из Фонда за капитална улагања АП Војводине, остаје да решимо и питање самог Статута позоришта, без којег оно не може формално-правно да почне са радом. Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање је кроз своје деловање показао да је како Суботици, тако и другим војвођанским општинама, снажан партнер у великим пројектима, који су од значаја за развој културе.

Градоначелник Маглаи се овом приликом захвалио на подршци и разумевању Покрајинском секретаријату за културу и јавно информисање на снажној подршци у реализацији бројних културних пројеката. Овом приликом, апострофирао је завршетак радова на Синагоги до септембра ове године, јер поред Владе АП Војводине, средства ће бити усмерена и из буџета града Суботице и кроз помоћ Јеврејске заједнице. Завршетак радова на Народном позоришту би са опредељених 85 милиона динара требало у скорије време да се доврши, где остаје још око девет милиона евра за унутрашње уређење. С обзиром на то да је Суботица град побратим са градом Сегедином у Мађарској и Осијеком у Хрватској, отвара нам се могућност и за претприступне фонове ЕУ, које би могле да помогну у реализацији неких пројеката, нагласио је Маглаи и додао да ће у наредном периоду ,поред разматрања питања Статута Народног позоришта, доставити и списак предлога приоритета суботичке општине,к ада су у питању како култура тако и информисање.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs