Прва међународна радионицу о биомаси као делу будућег енергетског система у Војводини

Нови Сад , 04. март 2014.
-A A +AПрва међународна радионицу о биомаси као делу будућег енергетског система у Војводини.

Нови Сад , 04. март 2014. .

У организацији Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине и Светске асоцијације за биоенергију, 28. марта 2014. године, биће одржана прва међународна радионица на тему: “Биомаса као део будућег енергетског система у Војводини”.

Радионица је део пројекта, који ће дефинисати мере и активности чији је циљ повећање енергетске ефикасности, што би могло да смањи зависност наше покрајине од увоза енергената. Пројекат се односи на унапређивање енергетске ефикасности у оквиру производње топлотне енергије, даљинског система грејања, комбиноване производње топлотне и електричне енергије (когенерације), те недовољно искоришћавање овог значајног ресурса на територији АП Војводине у области пољопривреде и индустријске производње.

Теме о којима ће бити речи на скупу су: “Тренутна улога биомасе у енергетском систему Војводине и потенцијал за будући развој”; “Снабдевање топлотном енергијом и значај даљинског грејања у Војводини”;” Управљање мрежама даљинског грејања у Централној Европи”, “Технологије сагоревања пољопривредне биомасе”, као и “Нове технологије у жетви кукурузних клипова”.

Европски стручњаци изложиће своја искуства у оквиру тема: “Обновљиви извори енергије у Штајерској – биоенергија, енергија ветра, воде и сунца – резултати, искуства и политике”, “Програм и мисија Аустријске асоцијације за биомасу – Bioheat® гориво, биогорива, биогас у Аустрији”, “Енергетска и климатска политика ЕУ: нови циљеви и стање у Војводини из перспективе Енергетске заједнице”, као и “Како развој биоенергије подржава локалну привреду и ствара нова радна места – пример Горње Аустрије”.

Радионица ће окупити представнике бројних светских и европских асоцијација за биомасу, агенције за енергетику и представнике влада Штајерске и Горње Аустрије, као и представнике иностраних компанија, које се баве производњом енергије из домаћих ресурса обновљивих извора енергије.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs