Славиша Грујић разговарао са директором "Кунстлерхауса" др Петером Цаврелом

Нови Сад , 05. март 2014.
-A A +AСлавиша Грујић разговарао са директором "Кунстлерхауса" др Петером Цаврелом.

Нови Сад , 05. март 2014. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић јуче је у Влади Војводине разговарао са директором бечког "Кунстлерхауса" др Петером Цаврелом (Peter Zawrel) о реализацији сарадње, која је почела прошле године током посете делегације Војводине овој институцији културе, широм света познатoj као културни центар савремене уметности или "Кућа уметника" са богатом традицијом и историјом. Састанку је присуствовала и директорка Галерије Bell Art Весна Латиновић и ликовни критичар Сава Степанов.

Овом приликом, потпредседник Грујић изразио је задовољство што ће се сарадња наставити кроз реализацију пројекта представљања војвођанских уметника у "Кунстлерхаусу" у новембру ове године. То је јединствена прилика да се јавности и публици представи комплексан програм војвођанске уметности, чиме се уједно прави и промоција наше регије, као једне јединствене мултинационалне и мултиконфесионалне средине у овом делу Балкана.

На основу прелиминарних договора, предвиђено је да се почетком новембра у "Кунстлерхаусу", који иначе има преко 2.000 квадратних метара изложбеног простора, представи војвођанска изложба. Изложба ће „покривати“ период од 1914. до 2014. године. Концепцијски је замишљена као трочлана целина. Први део изложбе чини поставка „Милан Коњовић на раскршћима српске уметности“ у којој ће, уз Коњовићеве упоредо бити приказани и радови уметника из историје сликарства (од 1914. до 1990); другу целину чини поставка „Фаталне деведесете“ и трећу поставка „После 2000-те: транзиција у уметности-уметност у транзицији“.

Према речима др Петера Цаврела, остало је још да се дефинише садржај неколико паралелних програма, који би имали форму семинара, панела, разговора између аустријских и војвођанских уметника.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs