Мирослав Васин: Мултикултурална и мултиетничка Војводина је истинска инспирације за уметнике

Нови Сад , 10. март 2014.
-A A +AМирослав Васин: Мултикултурална и мултиетничка Војводина је истинска инспирације за уметнике.

Нови Сад , 10. март 2014. .

У холу Владе Владе, одржана је модна ревија под називом ,,Војводина данас“ Модног атељеа Макондо из Србобрана. Ревију модне колекције, која синтетише модернизацију и традицију Војводине и војвођанске равнице, подржали су Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, општина Србобран и винарија Моловин.

Ревију је отворио покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, који је истакао да је мултикултурална и мултиетничка Војводина, са лепотом различитости 26 националних заједница које живи једна са другом - истинска инспирације за уметнике.

„Драго ми је да је јадна овако инспиративна модна ревија одржана у згради Владе Војводине, јер покрајинска Влада брине о родној равноправности и подједнаком вредновању свега што чине мушкарци и жене“, рекао је Мирослав Васин додавши да је Војводина на прави начин препознала принципе родне равноправности о чему сведоче и значајна европска признања која је наша покрајина добила.

Васин је додао и да је женско предузетништво врло значајан корак на путу родне равноправности, те да су „жене предузетнице родоначелнице креативног стваралаштва, које Војводини даје посебан шарм по ком је сви препознају“.

Двадесет приказаних модела, модне креаторке Милане Мудрински, карактерише традиционални вез природних нијанси, осликавајући очување квалитета и стваралаштва равнице у лепоти женствености. Сведени украси су креативан ручни рад и верно презентују кључне карактеристике житељки покрајине - марљивост и преданост, а указују и на лепоту вештине хеклања у модерном приказу стила.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs