Мирослав Васин на постављању камена темељца нове производне компаније у Апатину

Апатин/Нови Сад , 13. март 2014.
-A A +AМирослав Васин на постављању камена темељца нове производне компаније у Апатину.

Апатин/Нови Сад , 13. март 2014. .

На градилишту нове фабрике намештаја коју ће у Апатину градити словеначки инвеститор, на постављању камена темељца, присуствовали су председник Општине Апатин др Живорад Смиљанић, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, представник инвеститора из Словеније Јасмин Махич и директор Управе за слободне зоне у Министарству финансија Милан Ристић.
Ради се о гринфилд инвестицији компаније,,Lumber Line“ која се бави производњом плочастог намештаја. У Апатину ће изградити фабрику , чији је производ намењен извозу у земље западне Европе. У њој ће се производити плочаст намештај за опремање хотела и других угоститељских и туристичких објеката, образовних и здравствених установа. Завршетак изградње фабрике предвиђен је до јула ове године.
Обраћајући се присутнима, покрајински секретар Мирослав Васин је посебно нагласио чињеницу да су изузетни резултати попут данашњег, плод успешне сарадње Владе АП Војводине и Покрајинског секретаријата за привреду са локалним самоуправама. ,,Само заједничким трудом, залагањем и удруженим средствима можемо доћи до резултата. Значајно је да смо до сада са локалним самоуправама оспособили тринаест слободних зона. Сваки долазак компаније из Словеније представља добробит за све нас. Влада АП Војводине и Покрајински секретаријат за привреду ће настојати да пруже помоћ у виду субвенција и овој компанији, јер она отварањем свог производног погона доприноси развоју општине Апатин и Војводине“, рекао је Васин.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs