Завод за равноправност полова АПВ


Промоција књиге о положају Ромкиња у образовном систему

Нови Сад , 18. фебруар 2016.

Поводом Дана матерњег језика, Завод за равноправност полова и Универзитет у Новом Саду – АЦИМСИ Центар за родне студије промовисаће у суботу, 20. фебруара 2016. године књигу “Родни идентитети и интеркултуралност: Критичка анализа афирмативних мера на високошколским институцијама у Србији 2000-2013.” ауторке др Славице Денић.


Опширније

Изложбу „Старински модни детаљи за жене“ видело 2000 посетилаца

Нови Сад , 10. јун 2014.

Завод за равноправност полова представио се у XI Ноћи музеја изложбом «Старински модни детаљи за жене» која је одржана протеклог викенда у Новом Саду.

Према незваничним подацима, програм Завода за равноправност полова видело је 2000 посетилаца.

Изложбом «Старински модни детаљи за жене» приказани су модни детаљи из приватних колекција и колекција женских удружења из Војводине.


Опширније

Ноћ музеја: "Старински модни детаљи за жене"

Субота, 7. јун 2014 - 18:00

Завод за равноправност полова вас позива да у оквиру XI Ноћи музеја у Новом Саду погледате изложбу "Старински модни детаљи за жене" , које ће се одржати у новом термину: 7. јуна 2014. године, у холу зграде Владе АПВ, од 18.00 до 24.00 сата.

Изложба ће приказати колекције и збирке модних детаља које чувају женска удружења из Војводине - шешире, рукавице, мараме од вуне, кашмира, свиле и плиша, прслуке, перле, хеклане капе, штрикане чарапе, украсне траке, ташне, накит и друге модне детаље које су носиле жене у Војводини крајем XIX и почетком XX века.

Колекције ће приказати 22...


Опширније

У Панчеву представљање програма Центра за родне студије Универзитета у Новом Саду

Уторак, 27. мај 2014 - 12:00

Завод за равноправност полова, АЦИМСИ Центар за родне студије, УГ "Женске студије и истраживања" и Савет за родну равноправност града Панчево представиће програм Центра за родне студије Универзитета у Новом Саду у уторак, 27. маја 2014. у малој сали Градске управе Панчево (Трг краља Петра I 2-4) са почетком у 12 часова.

Циљ представљања програма Родних студија је да се у локалној заједници промовишу родне студије као облик високошколског образовања у домену женских људских права, равноправности полова и родне равноправности. Идеја је да се путем оваквих панела у родне политике...


Опширније

Старински модни детаљи за жене

Нови Сад , 15. мај 2014.

У оквиру XI Ноћи музеја која ће бити одржана у суботу 17. маја 2014. године у Новом Саду, Завод за равноправност полова представиће се изложбом „Старински модни детаљи за жене“, у холу Владе АП Војводине, у периоду од 18.00 часова до поноћи.

Изложба ће приказати колекције и збирке модних детаља које чувају женска удружења из Војводине.


Опширније

Конференција "Пословно повезивање жена које живе у руралним подручјима"

Понедељак, 24. фебруар 2014 - 11:00

У понедељак 24. фебруара 2014. у Великој сали Скупштине АП Војводине (Бановински пролаз) у Новом Саду, од 11.00 до 15.00 часова, биће одржана завршна Конференција и презентација резултата пројекта „Пословно повезивање жена које живе у руралним подручјима“.

Ово је први пројекат у области родне равноправности у оквиру ИПА програма Прекограничне сарадње Мађарска – Србија, покренут са идејом да се сеоским женама пружи институционална подршка за економско оснаживање, имајући у виду да су недовољно препознате као актерке руралног развоја.

Пројекат су реализовали Гаранцијски фонд...


Опширније

Почела обука за развој пословања за жене са села

Нови Сад , 06. новембар 2013.

Јуче је у Белом Блату почела обука за 50 сеоских жена из 30 села Војводине, у области коришћења информационо-комуникационих технологија за развој пословања и вештина управљања.


Опширније

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs