Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 25.02.2014

Додељена признања добровољним даваоцима крви запосленим у Скупштини и Влади АП Вoјводине

25022014_Dobrovoljni_davaoci 01
AA

Под покровитељством потпредседнице Скупштине АП Војводине задужене за област здравства и социјалне политике проф. др Браниславе Белић, у присуству великог броја добровољних давалаца крви, представника Црвеног крста града и покрајине и Завода за трансфузију крви, данас је у скупштинском Клубу посланика девети пут за редом одржана традиционална Свечаност поводом “Дана захвалности за дату крв”.
Вишеструким добровољним даваоцима, запосленим у Скупштини и Влади АП Војводине и другим покрајинским органима који су 5, 10 и 25 пута дали крв, захвалнице Црвеног крста у знак признања за изражену људску хуманост, уручила је проф.др Мира Говорчин, председница Црвеног крста града Новог Сада. Додељено је 45 захвалница, а највећи број награђених су млади људи, што показује да међу радницима покрајинске управе постоји велика мотивација и висока свест о потреби да се помогне другима и да се настави дугогодишњи позитиван тренд у добровољном давалаштву који је карактеристичан како за чланове Основне организације Црвеног крста покрајинске Скупштине и Владе, тако и за друге огранке ове организације широм Војводине, истакнуто је на свечаности.
Одајући признање награђеним колегиницама и колегама, покровитељка данашње свечаности проф. др Бранислава Белић изразила је велико задовољство што се у покрајинској управи редовно и веома успешно организују акције давања крви, на којима се редовно одазива велики број запослених. Она се захвалила добровољним даваоцима на изузетном залагању и постигнутим резултатима истичући да се они не огледају само у акцијама добровољног давања и прикупљеној количини крви, већ и у успешној мотивацији људи и доброј сарадњи и координацији са Црвеним крстом града и покрајине и Заводом за трансфузију крви. Посебна ми је част и задовољство што данас међу награђенима имамо и велики број младих колега, јер то значи да смо ми који смо запослени овде у Скупштини и Влади Војводине успели да испунимо један веома важан друштвени задатак а то је да будемо хумани, казала је између осталог проф. др Бранислава Белић.
Честитајући награђеним колегиницама и колегама на хуманости, мр Ерна Шумец, секретарка Основне организације Црвеног крста Скупштине и Владе АП Војводине подсетила је да је та организација и у протеклом периоду осим добровољног давалаштва, имала и бројне друге акције хуманог карактера и најавила њихов наставак.У прилог томе, организација Црвеног крста Војводине доделила је две посебне захвалнице радницама покрајинске Скупштине Дарији Вучинац и Драгани Карвак, за изузетан допринос и залагање у остваривању задатака и циљева Црвеног крста. Као и претходних година, организатор данашње двете по реду свечаности поводом ” Дана захвалности за дату крв”, била је Основна организација Црвеног крста Скупштине и Владе АП Војводине.

fixed-img