Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 29.11.2016

Додељени сертификати полазницима програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“

20163-11-29 dodela sertifikata fep (1)
AA

Подсекретар у Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић рекао је данас на додели сертификата полазницима Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, која је одржана у Ректорату Универзитета у Новом Саду, да Покрајинска влада и надлежни секретаријат подржавају сваки вид едукације и усавршавања, а искуство је показало да у овој области имамо мањак едукованих кадрова.

„Омогућили смо полазницима да прођу обуку која ће их упутити на који начин да сагледају политике Европске уније. Као покрајински секретаријат, подржали смо овај пројекат, јер желимо да у наредним годинама имамо образоване кадрове који су прошли овакву обуку, разумеју европске процесе и оспособљени су да привуку средства из европских фондова“, истакао је подсекретар Војновић. Према његовим речима, добро је што имамо запослене који желе да улажу у себе и своје образовање и који су спремни да улажу у друштво чији су чланови.

„Ви сте генерација људи који Србију треба да приближе савременим токовима, и треба да тражите и проналазите одговоре на питања која носи управљање пројектним циклусом, као што су изградња капацитета, умрежавање и развојни програми Европске уније“, нагласио је подсекретар Војновић, и додао да су полазници овог специјалистичког програма успешно усвојили релевантна знања и вештине којi ће им омогућити да активно учествују у процесима европских интеграција, а посебно кроз процес активног управљања европским фондовима, са циљем регионалног развоја Војводине.

Директорка Фонда „Eвропски послови” Видосава Ендерић је овом приликом рекла да је ово други циклус обуке који је организовао тај Фонд у сарадњи са Универзитетом у Новом Саду и уз подршку Покрајинске владе, а полазници овог програма су запослени у локалним самоуправама, покрајинској администрацији, развојним агенцијама и другим инсистуцијама. „Други циклус обуке је завршило 30 полазника који су оспособљени да примене стечена знања и подигну капацитет у апсорпцији европских средстава у својим срединама“, рекла је директорка Ендерић.

Свечаној додели сертификата присуствовали су и проректорка за међународну сарадњу проф. др Сања Стојановић, као и координатор Програма проф. др Саша Бошњак. Овај Специјалистички програм, који је трајао од 8. априла ове године, обухватио је укупно 195 наставних часова организованих кроз 6 радних модула.

fixed-img