Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 16.10.2017

Фестивал хармонике – чувар српског идентитета

16
AA

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је јуче у Вуковару 5. Међународни Фестивал хармонике Славоније, Барање и западног Срема.

Поздрављајући присутне, Кузмановић је рекао да је ресорни секретаријат препознао значај ове културне манифестације, која окупља младе таленте и да је из тога проистекла и снажна подршка.

„Посебно је важно то што се на овај начин негује и поштује култ хармонике, која у српској култури у целини има истакнуто место“, додао је Кузмановић, нагласивши да бројност и разноликост учесника доказује да је та подршка била оправдана.

Испред Удружења „Чувари српског идентитета“ обратио се председник Драган Тодић који је, уједно, и председник организационог одбора овог фестивала. Поред Покрајинске владе, фестивал је подржан и од стране Савета за националне мањине Владе Републике Хрватске, у чије име је учеснике поздравила посланица у Сабору Хрватске Драгана Јецков.

У присуству великог броја посетилаца, наступили су такмичари од најмлађег узраста до професионалних хармоникаша. Учествовали су и најбољи хармоникаши из Румуније, Мађарске и Босне и Херцеговине.

fixed-img