Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 21.11.2013

Фонд “Европски послови” АП Војводине: Презентација документа “Стандардом до европских фондова” одржана у Старој Пазови

IMG-20131120-WA0002
AA

Представници Фонда „Европски послови” АП Војводине одржали су информативну презентацију документа „Стандардом до европских фондова“ у Општини Стара Пазова за представнике локалне самоуправе, јавних предузећа, образовних установа, удружења грађана и медија.
Добијањем статуса земље кандидата, приближавање Србије Европској унији мења форму и правила под којима ће се оно спроводити. Када Европска унија одобри Србији децентрализован систем управљања фондовима, могућности за финансирање локалних самоуправа и приватних субјеката ће се знатно повећати. Ако се процес придруживања настави предвиђеним темпом, од 2015. године, субјекти у АП Војводини моћи ће да конкуришу за европске фондове и то у оквиру компоненти ИПА 3, ИПА 4 и ИПА 5.
Стога је Фонд “Европски послови” АП Војводине, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Агенцијом за равномерни развој Војводине и регионалним развојним агенцијама припремио документ „Стандардом до европских фондова“, који се сада представља широм покрајине.
Циљ презентације је промоција „Војвођанског стандарда“, којим се желе припремити институције у региону за нову фазу регионалног развоја и побољшање услова за апсорпцију ИПА средстава у наредном периоду придруживања јер ће имплементација документа бити обавезна за све општине и градове у Војводини од 2015. године.

fixed-img